פאי נשיקת הקינמון

פאי נשיקת הקינמון

הכמויות מתאימות לתבנית פיירקס “26

לבסיס העוגה:

2.5 כוסות קמח

חצי כוס סוכר

קורט מלח

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 חלמונים

חצי כוס מים קרים

להכנת הבסיס:

קערת המיקסר נכניס את הקמח החמאה הסוכר והמלח ונלוש לערבוב אחיד

בקערית נפרדת

נערבב טוב טוב את החלמונים והמים הקרים וכשהבלילה אחידה נוסיף לקערת המיקסר עם הקמח

נלוש כשמונה דקות.

בנתיים נחמם את תנור ל-165 מעלות

כשהבצק הופך לכדור נוציא מהמיקסר נלוש מעט בידיים

נרסס ספרי שמן על תבנית הפיירקס

נרדד את הבצק על כל התבנית כולל על השוליים.

נכניס להקפאה ונעבור להכנת המלית:

4 ביצים

1/2 כוס סוכר

כף סוכר ווניל

כפית גדושה של קינמון

3 כוסות חלב

כפית תמצית ווניל

3 כפות אינסטנט פודינג ווניל

לקערת המיקסר נכניס את הביצים ונקציף במשך ארבע דקות במהירות גבוהה

כעת נוסיף את הסוכר באיטיות

לאחר מכן את סוכר הווניל

את הקינמון

את האינסטנט פודינג

את תמצית הווניל

ואת החלב באיטיות אבל ממש באיטיות

כשהבלילה אחידה נוציא את תבנית הפיירקס מהמקפיא

נמזוג לתוכה את הבלילה

נעטוף מסביב ברדיד אלומניום למניעת גלישת הקציפה.

ונכניס לתנור על 165 מעלות בערך ל- 45  דקות.

כשמזהיב ממש מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עד שתתקרר לגמרי.

מומלץ להכניס למקרר ללילה כי למחרת זה אחד המעדנים המושלמים שטעמתם בהתחייבות

בהצלחה ולבריאות

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם