עראיס כמו שלא אכלתם מעולם

לעראיס המושלם הזה ארבעה סודות.,

המתכון פשוט והתוצאה מושלמת.

המצרכים והכמויות מתאימים לשישה סועדים רעבים:

ראשית נקצוץ דק  2 בצלים ונטגן אותם בשתי כפות שמן וסוד ראשון- כפית חומץ.

נטגן עד שקיפות הבצל ונסיר מהאש לקערה

לאחר מכן ניקח קילו בשק בקר טחון עם שומן טלה,

נצרוב במחבת עם שתי כפות שמן עד שהבשר יאפיר מעט.

נוריד מהאש ונניח בקערה גדולה

 

מעל הבשר נניח את הבצל המטוגן,

נוסיף:

צרור פטרוזיליה קצוצה דק

סוד שני- 200 גרם צנוברים

סוד שלישי- חצי כפית קינמון

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

פלפל חריף קצוץ דק

נערבב את כל המלית טוב טוב.

10 פיתות שנחצה כל אחת מהן

נמלא כל חצי פיתה בתערובת הבשר

נניח את כל החצאים המלאים בקערה ונתחיל בתהליך הצריבה.

אני מכין על מנגל אבל ניתן להכין גם בתנור על חום של 230 מעלות טורבו ולצלות על הרשת.

הסוד הרביעי- חצי כוס דבש עם חצי כוס מים רותחים, לערבב לכדיי סירופ

כל חצי פיתה נבריש עם הסירופ ונניח על הרשת.

נצרוב עד להזהבה,

נהפוך נבריש שוב בסירופ ונצרוב להזהבה.

נגיש לצד סלט עלי בייבי ולבבות חסה

מעל חצאי הפיתות נבזוק טחינה ולהתראותתתתתתתת

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם