עוף עם תפוחי אדמה- לא לריב, יש לכולם…

עוף ותפוחי אדמה בטעם שלא פגשתם

 

 

8 ירכי עוף

קילו כנפיים

8 תפוחי אדמה

10 שיני שום

חצי כוס שמן

חצי כוס מים

4 כפות פפריקה מתוקה

כף כורכום

2 כפות תערובת תבלין – “טוסקנה” (ניתן למצוא בכל חנות תבלינים)

2 כפות עשבי תיבול של צ’ימיצ’ורי

פלפל שחור

מלח

 

עכשיו, בקערה גדולה את כל המרכיבים ולערבב היטב .

מכסים בניילון נצמד ולמקרר ל…….6 שעות.

 

רציתם מיוחד נכון?

זה יוצא מושלם שווה להשקיע

 

בקיצור, מסדרים בתבנית את תפוחי האדמה כשהם קלופים ופרוסים ובינהם את כל שיני השום פרוסים או חצויים.

מעל מסדרים את כל העוף.

מכניסים לתנור למצב גריל 200 מעלות ל-45 דקות.

הרעיון שכל 10 דקות חייבים להפוך את העוף מבלי לגעת בתפוחי האדמה.

לאחר אותם 45 דקות העוף צלוי יפה שזוף ומוכן לאכילה.

מוציאים אותו אבל משאירים את תפוחי האדמה והשום.

עם מרית ומאוד בעדינות הופכים את תפוחי האדמה ומחזירים לתנור למצב טורבו ל 15 דקות לצריבה והזהבה יפה.

מגישים עם אורז, סלט ירוק ולימונדה קרה.

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם