עוגת תפוזים וסולת

עוגת תפוזים מושלמת !

כוס וחצי קמח תופח

כוס וחצי סוכר

כוס וחצי סולת

כפית סוכר ווניל

כפית אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

את כל זה נערבב טוב טוב לאבקה אחידה ואז נוסיף:

כוס וחצי מיץ תפוזים אמיתי סחוט טרי

גרידת תפוז ( מתפוז וחצי )

כוס ורבע שמן

4 ביצים

לערבב טוב להביא לכדיי בלילה נעימה

לרסס ספרי שמן בתבנית קוגלהוף / רינג 26 / שתי תבניות אינגליש קייק

להכניס לתנור שחומם מראש על 175 מעלות כ 45 דקות עד שקיסם / שיפוד עץ יוצא יבש

חשוב מאוד !

כשהעוגה ממש חמה איך שהיא יוצאת מהתנור למזוג עליה בנדיבות ומכל הלב את כל כמות הסירופ שאותו מכינים רבע שעה לפני שהעוגה מוכנה:

לסירופ:

כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט טרי

כוס מים

וחצי כוס סוכר

נביא לרתיחה תוך ערבוב וכאמור למזוג את כל הכמות על העוגה כשהיא חמה.

מצננים כשעה וחצי שעתיים פורסים ומתענגים מניחוח הדרים מטורף ומהטעם הנדיר

למחרת אם נשאר, ניתן לבזוק מעט אבקת סוכר למראה חדש.

תהנו ולבריאות

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם