עוגת שמרים עם פרג של פעם, עשירה וטעימה בטרוף !!!

זוכרים את עוגות השמרים של פעם?

ההם עם מלא איכות טעם ריחות ועשירות בפרג?

אז זה זה….

מתכון שמתאים בכמויות ל- 4 תבניות אינגליש קייק

קילו קמח מנופה

50 גרם שמרים יבשים

200 גרם חמאה  רכה חתוכה לקוביות

3/4 כוס חלב

שמנת חמוצה

4  ביצים

3/4 כוס סוכר

שקית סוכר ווניל

כפית מלח

בקערת המיקסר מכניסים את הקמח עם השמרים ומערבבים לאחר מכן בקערה נפרדת מערבבים את החמאה, החלב והשמנת לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים את הביצים הסוכר סוכר ווניל ומלח

מכניסים את הכל לקמח ומערבבים בוו הלישה כ 6 דקות לקבלת בצק אחד ומעט דביק.

מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כ 30 דקות.

לאחר מכן מכניסים למקרר להתפחה ללילה שלם

לאחר  שתפח במקרר כל הלילה,  מקמחים משטח עבודה.

ומחלקים את הבצק שהפך להיות נעים וחלק. ל 8 כדורים ומניחים להתפחה אחרונה כשעה.

בנתיים עד שיתפחו שוב….

400 גרם פרג טחון במחבת חמה

שתי קופסאות של מחית תפוחי עץ

50 גרם חמאהחמאה

ארבע  כפות סוכר

250 גרם אגוזי מלך מרוסקים.

מערביים הכל יחד במחבת חמה עד לקבלת תערובת אחידה.

מניחים להתקרר ואלר מכן:

מרדדים כל כדור למלבן, הכי דק שניתן…זה כל הסוד בעוגת שמרים טובה ויפה.

ממלאים בתערובת הפרג.

ומגלגלים לרולדה חורצים עם סכין חדה, חריצים אלכסוניים  לכל אורך הרולדה הדקיקה.

כל שני רולדות קושרים כמו צמה ושוב חורצים באלכסון, אל תפחדו ככל שחורצים יותר, זה מעשיר את היופי של הפרג לאחר האפיה.

מורחים ביצה טרופה עם מעט מים.

מכניסים לתבנית אינגליש קייק ולתנור לחום של 180 מעלות לחצי שעה בערך.

כשמזהיב. מוציאים, בוזקים מעט סירופ שעשוי מחצי כוס סוכר חצי לימון סחוט  וחצי כוס מים רותחים מערבבים ובעדינות יוצקים על העוגה להברקה ושמירת הטריות לאורך זמן.

בתאבון חברים תהנו ותכתבו לי איך יצא.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*