עוגת שכבות שוקולד, ווניל ונוצ’לה.

נתחיל מחימום התנור על 170 מעלות.

עכשיו ניקח:

5 ביצים
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3 כפות קורנפלור
מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר לאט לאט עד למרקם אחיד
מוסיפים חלמונים סוכר וניל וקורנפלור עד לבלילה חלקה.
מכניסים לתנור שחיממנו כשזה בתבנית על נייר אפייה משומן בתרסיס שמן.
אופים 15 דקות מוציאים מניחים מעל נייר אפיה והופכים על השיש מכסים במגבת ומצננים.

חוזרים על המתכון הנ”ל רק שהפעם נוסיף לחלמונים והקורנפלור, שלוש כפות שוקולית וכף קקאו.

כשהקציפה מוכנה שוב יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ועם תרסיס שמן.

15 דקות ונותנים לנוח להתקרר טוב טוב.

לוקחים:

מיכל גדול של שמנת מתוקה (500 מיליליטר)

רבע כוס סוכר ומקציפים לקבלת קצפת חלקה ויציבה.

מניחים בצד ושוב למיקסר מכניסים אינסטנט פודינג ווניל עם כוס חלב ומקציפים.

כשהמרקם חלק ויציב מוציאים ומקפלים את הקצפת שהנחנו בצד.

מקפלים טוב ומכניסים למקרר לחצי שעה.

לאחר שהקצפת יציבה מאוד וה”דפים” קרים.

עוברים להכנת העוגה:

קורצים עיגולים בעזרת מרקיה וחותכים עם סכין חדה כדיי ליצור עגולים מהבסיס לעוגה.

לי יצאו שלושה עיגולים מכל דף.

כעט יש לנו עיגולים “לבנים” ועיגולים “חומים”

על כל עיגול נמרח מעט מאוד קרם אגוזי נוצ’לה (אם אין, אפשר מריחה דקה מאוד של נוטלה)

על הנוצ’לה ניצק מקרם הווניל המוקצף שלנו וננחי “דף” נוסף.

כך נבנה שכבה אחר שכבה:

נכניס למקפיא לשעתיים ונלך לשתות אספרסו.

איך שסיימנו את האספרסו, נכין בקערת זכוכית 120 גרם שוקולד מריר, 250 מיליליטר שמנת מתוקה(מיכל קטן)

למיקרו לשלוש דקות, נוציא נערבב טוב טוב טוב עד לקבלת גנאש חלק בצבע שוקולד מבריק.

נניח להתקרר וכעבור השעתיים מרגע שהכנסנו למקפיא, נוציא את העוגה, נצפה בגנאש ונקשט עם מעט שוקולד מריר מגורד.

נחזיר למקרר עד למחרת ונתענג ממחמאות הטועמים.

הזכרתי שזה ללא גלוטן?

אז זהו, עכשיו לכו להכין.

נשמע מסובך אבל בחיי שלא.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם