עוגת שכבות שגם צלי-אקים יוכלו להנות,

ללא קמח כך שזה ללא גלוטן מה שמעניק אפשרות לצליאקים להתענג על עוגה מטורפת בנראות והרבה יותר בטעם.

מצרכים לעונג הנדיר הזה:

12 ביצים

2 כפות סוכר ווניל

חצי כפית מחית ווניל טהור

כף מחית פיסטוק

כף אבקת קקאו

כף שוקולית

שלוש כפות קורנפלור

שני מיכלים קטנים שמנת מתוקה 250 גרם כ”א

מיכל גדול של שמנת מתוקה ( 500 גרם )

מיכל גדול של שמנת צמחית ( 500 גרם )

10 כפות אבקת סוכר

10 כפות אינסטנט פודינג ווניל

200 גרם אגוזי מלך מרוסקים

סירופ פטל אדום

4 פטל אדום

מפרידים את החלבון מכניסים לקערת המיקסר ואת החלמון שמים בקערה נפרדת.

מקציפים את החלבונים עד למרקם של קצפת ואז מוסיפים בהדרגה שלוש כפות גדושות של סוכר וממשיכים להקציף עד קבלת קצפת יציבה

לקערה של החלמונים, מוסיפים 2 כפות גדושות  סוכר ווניל.

3 כפות קורנפלור ועם מקצפת ידנית מקציפים ומביאים לכדי קרם צהבהב וחלק

מוסיפים את הבלילה של החלמונים לקצפת החלבונים בתנועות עדינות.

לוקחים נייר אפייה, משמנים  בספריי שמן.

מניחים בתבנית רינג 26 ועל הנייר יוצקים מעט מהבלילה.

ומכניסים לתנור לרבע שעה עד שמזהיב.

מוציאים מהתבנית, מניחים בצד וחוזרים שוב על אותה פעולה.

כך יוצרים חמישה בסיסים עגולים זהובים ומניחים להתקרר קלות.

עכשיו ניגש להכנת מילוי בין השכבות:

מיכל קטן ( 250 גרם ) של שמנת מתוקה, נקציף ואז נוסיף שתי כפות אבקת סוכר, שתי כפות אינסטנט פודינג ווניל, חצי כפית מחית ווניל טהור ונמשיך להקציף לקצפת יציבה.

יוצקים את הקצפת לקופסא ולמקרר.- לזה נקרא מילוי ווניל

כעט ניקח מיכל גדול של שמנת מתוקה ( 500 גרם ) בקערת המיקסר ונביא לכדיי קצפת יציבה, מוסיפים שלוש כפות אבקת סוכר, שלוש כפות אינסטנט פודינג שוקו, כף אבקת קקאו, כף אבקת שוקולית ונביא לכדיי קצפת יציבה. ניצק לקופסא ונכניס למקרר- לזה נקרא מילוי שוקולד

ושוב ניקח מיכל קטן ( 250 גרם ) של שמנת מתוקה, נקציף ואז נוסיף שתי כפות אבקת סוכר, שתי כפות אינסטנט ווניל וכף גדושה של מחית פיסטוק משובחת. נביא לכדיי קצפת יציבה. ניצק לקופסא ונכניס למקרר- לזה נקרא מילוי פיסטוק

להרכבת העוגה:

צלחת שטוחה מעט גדולה יותר מבסיסי העוגה.

נניח את הבסיס הראשון, עליו ניצק את מילוי הווניל. ניישר ועל זה נניח את הבסיס השני.

עליו ניצק חצי מכמות מילוי השוקולד ומעל נניח את הבסיס השלישי.

על הבסיס השלישי ניצק את מילוי הפיסטוק.

עליו בסיס נוסף ואז מילוי המחצית של השוקולד שנותרה.

נניח את הבסיס האחרון ונכניס להקפאה לארבע שעות.

לאחר ארבע שעות נכין את ציפוי העוגה:

מיכל גדול של שמנת צמחית ( 500 גרם ) נקציף ולאחר שהקצפת יציבה נוסיף שלוש כפות אבקת סוכר, שלוש כפות אינסטנט ווניל ונמשיך להקציף ליציבות מירבית –לא יותר מידיי שלא יהפוך לחמאתי

להוציא את העוגה מהמקפיא למרוח את הקצפת מסביב עם סכים החלקה ואז את החלק העלון של העוגה, לבזוק חצי ממנה באגוזי מלך מרוסקים ובחצי השני טפטפתי שלוליות קטנות של סירופ פטל אדום כולל נזילות מסביב לעוגה.

במרכז להניח פטל ולהחזיר להקפאה לשלוש שעות.

שעה לפני ההגשה להחזיר למקרר, לפרוס ולהתענג על המחמאות

בהצלחה

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם