עוגת קרם מוקה לתפארת השוקולד

עוגת קרם מוקה מושלמת:

לבסיס העוגה:

120 גרם שוקולד מריר

מיכל שמנת מתוקה- מיכל קטן של 250 גרם

5 ביצים

שלוש כפות  סוכר

לקרם:

מיכל גדול של שמנת מתוקה – (500 גרם)

שלוש כפות  סוכר

שלוש כפות אינסטנט פודינג וניל

2 שמנת חמוצה- ( הקטנות )

כפית אבקת נס קפה

לציפוי  (הגנאש ):

120 גרם שוקולד מריר

מיכל קטן שמנת מתוקה

כף דבש

ההכנה של הדבר המושלם הזה:

ראשית נכין את הבסיס:

ממיסים שוקולד מריר ומיכל קטן של שמנת מתוקה מערבבים טוב ומניחים להתקרר.

במיקסר מקציפים ביצים ( חלבון וחלמון יחד אין צורך להפריד) עם שלוש כפות סוכר עד לקבלת קרם יציב וחלק.

מקפלים פנימה את קרם השוקולד כשהוא פושר/צונן והופכים לקרם הומוגני אחיד.

משטחים את הבלילה על נייר אפיה שבתבנית ומכניסים לתנור  שחומם מראש על 180 מעלות ל-25 עד 30 דקות.

זה אמור לתפוח ולקבל מרקם קפיצי.

כשמוכן להוציא ומייד להפריד את הקצוות מהתבנית. היא תצנח מעט וזה בסדר.

להניח להתקרר ובינתיים…

נכין את קרם המוקה:

להקציף 2 שמנת מתוקה עם שלוש כפות  סוכר,  שלוש כפות אינסטנט פודינג וניל, כפית נס קפה ושמנת חמוצה עד שנקבל קרם יציב וחלק.

את הקרם נשפוך על בסיס העוגה שהתקררה ונכניס למקפיא לשעה.

לאחר כשעה נכין את הגנאש:

במיקרו לעשרים שניות נכניס את השמנת המתוקה. כשממש מתחיל לבעבע נוציא ונכניס פנימה לשמנת החמה את השוקולד המריר.

נערבב טוב טוב עד קבלת קרם שוקולד כהה.

נוסיף כף דבש ונערבב עד שיתקבל קרם מבריק

מוציאים את העוגה מהמקפיא לאחר שעה, מוזגים עליה את גנאש השוקולד ומחזירים למקרר לשעתיים שלוש

אני בוזק מעל שוקולד מגורד לעיטור ואז מגיש לצד אספרסו כפול,

מתחייב שתתענגו  על כל ביס….

.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם