עוגת גבינה עם קרם דובדבנים שמטריפה את החושים.

שלושה שלבים שמביאית את העוגה שבתמונה לשלימות נדירה:

    • שלב ראשון – בצק פריך:

180 גרם קמח מנופה

50 גרם חמאה מומסת

70 גרם אבקת סוכר

ביצה אחת ( עדיף M )

חצי כפית מחית ווניל

קורט מלח אבל של קמצנים, ממש מעט

במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את החמאה המומסת עם ביצה, אבקת הסוכר, מלח ותמצית הווניל.

לאחר שהכל עיסה אחידה מוסיפי את הקמח לעוד כמה ערבובים מועטים ומוציאים.

משטחים את הבצק על נייר אפיה ומקררים לשעתיים לפחות.

כעבור שעתיים,

מניחים את התבנית על הבצק ( תבנית מלבנית 30X40).

את הבצק בצורת התבנית שולפים מניחים בתחתית התבנית, מהדקים טוב טוב ומייד להקפאה לעשר דקות.

בשלב הזה מחממים את התנור ל 170 מעלות.

 

  • שלב שני – גבינה:

800   גרם גבינת שמנת 30% לפחות

כוס סוכר

כפית מחית ווניל

4   ביצים

שמנת חמוצה- מיכל קטן

בלנדר להכניס את הגבינה, כוס סוכר ומחיית הווניל. לערבב לתערובת חלקה ונעימה.

להוסיף 4 ביצים ואת השמנת החמוצה

לוקחים תבנית תנור וממלאים במים חצי מגובה התבנית.

מוציאים את התבנית עם הבצק פריך מהמקפיא, יוצקים עליה את תערובת הגבינות ומכניסים לתבנית עם המים.

מורידים את חום התנור ל160 מעלות ונותנים עד הזהבה של העוגה.

מוציאים מהתנור, מצננים היטב לטמפרטורת החדר ומגיעים לשלב האחרון.

  • שלב שלישי – קרם דובדבנים:

מיכל גדול של שמנת מתוקה

להקציף לקצפת יציבה.

להוסיף 3 כפות פודינג ווניל

3 כפות אבקת סוכר

כף מחית דובדבנים

ומביאים לכדיי קרם חלק ויפה

 

מורחים בנדיבות על הגבינה בצורה ישרה מדויקת ויפה.

מכסים ומכניסים למקרר ללילה

פורסים קוביות ומגישים להתענג על מתיקות של שבת קסומה

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם