עוגת גבינה ללא סוכר ללא גלוטן אבל עם הרבה מאוד טעם משובח עשיר ומושלם.

חברים פנו ובקשו שאבנה עוגה ללא סוכר.

חשבתי נסיתי למדתי והכנתי את אחת העוגות הטעימות ביותר שיצאו לי ומי שלא יודע לעולם לא ידע שאין בה סוכר.

אז לוקחים :

5 ביצים

500 גרם גבינה לבנה 5%

גביע שמנת חמוצה

כוס וחצי סוכרלוז (תחליף סוכר שמודדים  כמו סוכר רגיל- לא על פי משקל. כף=כף. כוס=כוס)

כוס קורנפלור

צנצנת קטנה של מחית תפוחי עץ (בגודל של גרבר)

כפית תמצית ווניל

שקית אינסטנט ווניל

ומתחילים:

מקציפים את הביצים עם הסוכרלוז עד קבלת קרם חלק וצהבהב.

מוסיפים את הגבינה, מחית תפוחי העץ, השמנת, תמצית ווניל ומערבבים טוב טוב.

מוסיפים את הקורנפלור ואת האינסטנט פודינג ווניל וממשיכים לערבב עד קבלת בלילה אחידה ונעימה.

מרססים שמן בתבנית רינג  24

יוצקים פנימה את הבלילה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות כשעה .

לאחר שקיסם יוצא יבש. מוציאים מצננים, מכניסים למקרר לשעה וכשהיא קרה מכינים קצפת לציפוי.

מיכל קטן של שמנת מתוקה, 3/4 כוס סוכרלוז מקציפים עד קבלת קצפת יציבה ויפה.

מצפים את העוגה ומתחילים לחכות למחמאות הם מייד יגיעו כי זה יוצא מושלם ברמות.

את פרחי הג’לי הכנתי בסדנת ג’לי אצל ליאת חתוכה מלכת הג’לי והם לא חלק מהעוגה המקורית, רק הנחתי מעל פרחי ג’לי שהכנתי יום קודם.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם