עוגת גבינה אפויה ללא סוכר

עוגת גבינה ללא סוכר (עם תחליף שלא תרגישו בהבדל)

למצרכים:

כוס קמח תופח

כוס תחליף סוכר- חשוב מאוד סוכרלוז או סטיוויה באבקה שרשום על הצנצנת “כפית לכפית”

5 ביצים

שקית אבקת אינסטנט פודינג ווניל

מיכל 750 גרם גבינה לבנה 5%

250   גרם פתי בר

100   גרם חמאה

תבנית רינג 26 / 24

לציפוי הקצפת:

מיכל גדול שמנת מתוקה

שתי כפות תחליף סוכר כמו ששמנו בעוגה

שתי כפות אבקת אינסטנט פודינג ווניל

הכנת העוגה:

מרסקים את הפתי בר להכי דק ואבקתי שאפשר.

עדיף בבלנדר.

מוסיפים כף חמאה מומסת וחצי כוס חלב

מערבבים לעיסה דביקה

יוצקים בתחתית התבנית לאחר שריססנו בספריי שמן

מהדקים היטב ומכניסים למקפיא

 

וכעת להכנת העוגה:

מפרידים ביצים: את החלבון ( הלבן ) לקערת המיקסר

ואת החלמון לקערה נפרדת

בקערית החלמונים מוסיפים כוס קמח

את אבקת אינסטנט פודינג הווניל

ואת הגבינה.

מערבבים טוב טוב לקבלת עיסה חלקה

במיקסר מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים בהדרגה לאט לאט את כוס תחליף הסוכר.

לאחר שהכל הופך לקצפת מוסיפים  אותה לעיסת הגבינה והקמח לאט לאט ומערבבים בתנועות קיפול עד שמגיעים לקרם אחיד.

מוציאים את התבנית עם הפתי בר מהמקפיא

יוצקים בעדינות על הפתי בר את הקרם גבינה  ומכניסים לתנור  שחומם מראש על 180 מעלות

 

אחרי 40 דקות מכניסים שיפוד עץ וכשיוצא יבש מכבים את התנור ומשאירים אותה לנוח שם משהו כמו שעה

לאחר שעה מוציאים מהתנור ומצננים.

אל תבהלו היא תתרומם ותתפח מעל לפרופורציות, אבל שתתקרר היא תצנח לגובה הרצוי

לאחר שהתקררה,  נכין את הציפוי הקצפתי:

מיכל גדול שמנת מתוקה בקערת המיקסר נקציף ולאט נוסיף שתי כפות תחליף סוכר ושתי כפות אינסטנט פודינג ווניל

נביא לקצפת יציבה

נמרח ונצפה יפה את דופן העוגה ואז את כולה

ניתן לפזר מעל פקאן מסוכר עם מגרדת

בהצלחה לבריאות ומבטיח התענגות על כל ביס

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם