עוגת גבינה אפויה גבוהה וטעימה בטרוף

עוגת גבינה אפויה גבוהה ומושלמת

נשמע מעט מורכב, אבל צעד צעד וזה פשוט קל ורק לוקח המון זמן.

התוצאה, שווה כל רגע. מתחייב !

ראשית להכין את כל המצרכים:

50 גרם חמאה

20 פתי בר

כוס וחצי סוכר

4 כפות קמח מנופה

3 כפות קורנפלור

רבע כפית אבקת סודה לשתייה

6 ביצים

2 כפות אינסטנט פודינג ווניל

חצי כוס שמנת מתוקה

200 גרם שמנת חמוצה

900 גרם גבינה לבנה 5%

גרידת לימון 1

אבקת סוכר

סיר ג’חנון

נייר אפייה

רדיד אלומניום

ספריי שמן

תנור

ושלוש שעות פנויות

זה כל מה שצריך כדיי להתחיל להכין את השלמות הגבינתית הזו:

לגזור עם מספריים נייר אפייה עגול בגודל תחתית הסיר. לרסס ספריי שמן ולהניח עליו את עגול נייר האפייה.

לרסס את דפנות הסיר ולהצמיד נייר אפייה מסביב, גבוה יותר מדפנות הסיר

לקחת כעשרים פתי בר (עדיף כהים בטעם שוקולד זה מעניק מראה יפה יותר )

לרסק אותם קטן קטן, להוסיף 50 גרם חמאה מומסת ולערבב טוב.

לצקת את הפתי בר לתחתית הסיר, להדק טוב, ליישר ולהכניס למקרר.

כעת ניגש להכנת העוגה.

נניח מסננת גדולה וצפופה על קערה, למסננת נשפוך שמנת חמוצה (200 גרם)

900 גרם גבינה לבנה 5% ונערבב טוב טוב להוצאת המים דרך המסננת לקערה.

נשאיר את הגבינות והשמנת במסננת שהמים ימשיכו לרדת ואז לקערת המיקסר נכניס 6 חלבוני ביצים

(את החלמונים נכניס לקערה נפרדת, נשתמש בהם בהמשך)

נקציף כחמש דקות את החלבונים ואז נוסיף להן בהדרגה תוך כדיי הקצפה לאט לאט כוס וחצי סוכר.

כשהקצפת יציבה נכבה את המיקסר.

כעת לקערה של החלמונים נוסיף את הגבינות והשמנת מתוך המסננת , נוסיף לזה חצי כוס שמנת מתוקה ונערבב.

לבלילת הגבינות נוסיף כעת תוך כדיי ערבוב:

4 כפות קמח מנופה

3 כפות  קורנפלור

2 כפות אינסטנט פודינג ווניל

רבע כפית סודה לשתייה

גרידת לימון 1

וכשהכל הופך לבלילת גבינות אחידה, מקפלים פנימה בעדינות את החלבונים המוקצפים (הקצפת שהכנו קודם)

ומביאים לאחידות של בלילה נעימה

יוצקים על הפתי בר שבסיר ועוטפים את דפנות הסיר מהצד החיצוני ברדיד אלומניום.

מכניסים תבנית אפייה שחצי מגובהה מלא במים חמים ככל שניתן.

ומחממים את התנור ל- 220 מעלות – לא טורבו !

כעבור רבע שעה פותחים את התנור, מכניסים את סיר הגחנון שהפעם מלא בבלילת הגבינות, סוגרים את דלת התנור ולא פותחים אפילו פעם אחת עד הודעה חדשה…

אופים על 220 מעלות – 30 דקות

כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל 190 מעלות.

כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל 170 מעלות

כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל 150 מעלות

וכעבור שעה וחצי מכבים את התנור.

עדין לא פותחים את דלת התנור….

כעבור שלוש שעות מאז שכיבינו את התנור, נוציא את סיר הגחנון. נגזור עם מספרים את שאריות נייר האפייה ונסגור עם מכסה הסיר ולמקרר עד למחרת.

למחרת נסיר את המכסה, נניח צלחת על העוגה ונהפוך בזהירות את העוגה על הצלחת לחלץ אותה מהסיר.

נסיר את נייר האפייה מהפתי בר, נחזיר צלחת בתחתית ונהפוך חזרה.

נבזוק אבקת סוכר, נפרוס ונגיש להתענג מכל ביס אלוהי ונדיר.

תהנו לבריאות ולהתראות במתכון הבא.

 

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם