עוגת ביסקוויטים של פעם

כן בדיוק ההיא,

העוגה שכל כך אהבנו ולמען האמת…עדין.

פשוטה מהירת הכנה וקלה ברמות של ילדים

המצרכים מתאימים לתבנית פיירקס 30X40

שתי חבילות פתי בר

אחת בטעם שוקולד (חום כהה)

ושנייה בטעם ווניל ( הבהיר הרגיל)

קערת נס קפה ( 2 כפיות אבקת נס, 2 כפיות סוכר ושתי כוסות מים חמים)

נתחיל מזה שניתן לנס קפה מעט להתקרר שיהיה נוח לעבוד מבלי לקבל כוויה.

כעת ניקח פתי בר בהיר אחד ונטבול בקערת הנס קפה.

לא יותר משנייה ומייד נוציא ונסדר בתבנית שכבה יפה של פתי בר בהיר.

(להקפיד לא להרטיב מידיי הם ממילא סופגים במהלך הלילה את לחות הקרם)

כעת לקערת המיקסר אליה נכניס:

750 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל גדול + מיכל קטן)

כוס חלב

3/4 כוס סוכר

כפית סוכר ווניל

כוס אינסטנט ווניל (שזה בערך 5 כפות )

להקציף את כל אלו ולהביא לידיי קצפת יציבה ויפה.

כשהקצפת מוכנה, ניקח 2 קופסאות של גבינה 9% (סה”כ 500 גרם גבינה)

נכניס לקצפת וניתן עוד חצי דקה של הקצפה

נכבה את המיקסר וניגש להרכבת העוגה.

מריחה של קצפת על שכבת הפתי בר

ליישר יפה ומעל להניח שכבת פתי בר חומים שגם אותם נטבול במעט נס קפה.

מעל שוב שכבת קצפת ליישר ושוב שכבת פתי בר בהיר שטבלנו בנס קפה

כך עד לגובה המקסימאלי של הפיירקס ואז שכבה יפה וחלקה של קצפת הגבינה.

מעל נגרד שוקולד מריר עם מגרדת (פומפיה גסה)

נכסה בניילון נצמד ולמקרר ללילה.

למחרת טועמים ומתחילים ליישר…ליישר…וליישר עד שמתחסל

לבריאות תהנו

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם