עוגיות סוכר חמאה קינמון ואגוזים, כאלו שנבלעות עם קפה והחיוך הופך בלתי מחיק.

לא תאמינו כמה הן מתוקות להפליא, הן טעימות בטרוף והן מעולות לנשנוש עם הקפה.

אז…לפני שמתחילים כמו בכל הכנת תבשיל מאפים מתוקים ובכלל, סדר זה שם המשחק:

200 גרם חמאה מומסת במחבת עד שהופכת לנוזל שומני, להנמיך את האש ולבשל כל הזמן תוך כדיי ערבוב עד שמתקבל צבע כרמלי נעים עם ניחוח מיוחד.

אסור בשום אופן שהחמאה תשרף. הגבול בין מבושלת כרמלית לשרופה הוא עדין ביותר.

 

מייד כשמתקבל הצבע החום המיוחד מכבים את האש ומעבירים לקופסה / קערה לצינון.

בנתיים במיקסר עם וו גיטרה מערבלים:

2 ביצים

חצי כוס סוכר חום

ורבע סוכר רגיל

עד קבלת מרקם תפוח של קציפת הביצים והסוכר.

מוסיפים את החמאה המומסת מהקערה שהתקררה

ושתי כפות חלב.

מערבבים לבלילה חלקה ואחידה ומוסיפים כפית סודה לשתיה

רבע כפית של אגוז מוסקט מגורד דק,

ו-2.5 כוסות קמח מנופה.

כפית קינמון ופחות מרבע כפית מלח (המלח ישמור לנו על העוגיות טריות לאורך זמן )

לערבב את כל הבלילה כדקה  עד קבלת בצק אחיד ומעט דביק.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

לאחר שעה במקרר.

יוצרים כדורים קטנים בגודל פינג פונג מצפים על ידי טבילתם בתערובת שמורכבת מ:

חצי כוס סוכר חום וכפית קינמון.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ועל כל כדור מפזרים מעט אגוזי מלך קצוצים דק.

מועכים קלות ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל 15 דקות.

כשמוכן, מוציאים מהתבנית, מניחים על רשת לצינון מלא ורק כעבור שלוש שעות מכניסים לקופסה אטומה.

מגישים לצד קפה הפוך ומתענגים על ניחוחות הקינמון וטעם אגוזי המלך והחמאה.

מושלםםםםםםםםםם

 

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם