עוגות שמרים והפעם קינמון ותפוחי עץ. שלב אחר שלב.

עוגות שמרים משובחות

 

מתאים להכנת 4 עוגות בתבניות אינגלישקייק

 

קילו קמח מנופה

50 גרם שמרים יבשים

200 גרם חמאה  רכה חתוכה לקוביות

3/4 כוס חלב

שמנת חמוצה

4  ביצים

3/4 כוס סוכר

שקית סוכר ווניל

כפית מלח

בקערת המיקסר מכניסים את הקמח עם השמרים ומערבבים לאחר מכן בקערה נפרדת מערבבים את החמאה, החלב והשמנת לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים את הביצים הסוכר סוכר ווניל ומלח

מכניסים את הכל לקמח ומערבבים בוו הלישה כ 6 דקות לקבלת בצק אחד ומעט דביק.

מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כ 30 דקות.

לאחר מכן מכניסים למקרר להתפחה ללילה שלם או למינימום 4 שעות.

לאחר  שתפח במקרר  מקמחים משטח עבודה.

ומחלקים את הבצק שהפך להיות נעים וחלק. ל 8 כדורים ומניחים להתפחה אחרונה כשעה.

מרדדים כל כדור למלבן, ממלאים במלית הרצויה. (פרג, שוקולד, תפוחים, קינמון,גבינת מסקרפונה, קוקוס ועוד ועוד ועוד..)

ומגלגלים לרולדה.

כל שני רולדות קושרים כמו צמה.

חורצים עם סכין חדה מעט חריצים באלכסון העוגה.

מורחים ביצה טרופה עם מעט מים.

  

מכניסים לתבנית אינגליש קייק ולתנור לחום של 180 מעלות לחצי שעה בערך.

כשמזהיב. מוציאים, בוזקים מעט סירופ שעשוי מחצי כוס סוכר וחצי כוס מים רותחים מערבבים ובעדינות יוצקים על העוגה להברקה ושמירת הטריות לאורך זמן.

  

 

בתאבון חברים תהנו ותכתבו לי איך יצא.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם