עוגה פשוטה בטעם של פעם

תפוזים בטעם של סבתא

המצרכים:

6 ביצים

כוס וחצי סוכר

שקית סוכר ווניל

כוס מיץ תפוזים

חצי כוס שמן

גרידת תפוז אחד

כף אבקת קקאו

2 כוסות קמח תופח

כפית אבקת אפייה

להכנה:

להקציף 6 חלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומבריקה.

להעביר לקערה

נכניס לקערת המיקסר  6 חלמונים עם חצי כוס סוכר ונביא לידי קרם צהבהב וחלק.

לאחר 7 דקות במיקסר נוריד למהירות נמוכה  ונוסיף 3/4 כוס שמן כוס מיץ תפוזים, גרידת תפוז אחד

שקית סוכר ווניל ו2 כוסות קמח תופח.

נערבב את הכל לתערובת אחידה

נוסיף את הבלילה שנוצרה לקערה עם קצפת החלבונים ונקפל בעדינות למרקם אחיד.

נוציא כוס מהבלילה ונשים בקערית קטנה.

לזה נוסיף כפית אבקת קקאו, כפית מיץ תפוזים וכפית אבקת אפייה נערבב ונניח בצד.

נרסס תבנית רינג או סיליקון קוגלהוף מעוצבת או כל תבנית שבא לכם.

(כמות הבלילה מתאימה לגודל 2 תבניות אינגליש קייק )

כעת את הבלילה הלבנה ניצק לתבנית מרוססת במעט ספרי שמן

עליה נשפוך את הבלילה הכהה עם הקקאו ניתן להעביר קיסם לקבלת צורת השיש.

אני בחרתי למזוג סביב לקבלת צינור קקאו יפה.

נכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות כשעה עד שקיסם ייצא יבש.

היא יוצאת אוורירית ויפיפייה.

כך  נראה המרקם האוורירי שלה

לבריאות תהנו ותגישו לצד כוס תה עם נענע שיזכיר בית של סבתא

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם