ספריבס עגל

ספריבס עגל

 

1 קג שורטריב עגל (שפונדרה)

לציר:

2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים

3 עלי דפנה

3 גרגרי פלפל אנגלי

1/2 כוס שמן

פלפל שחור

 למרינדה:

2כוסות קטשופ

1/4 כוס סילאן

2 שיני שום קצוצות  מעוכות

1 פלפל חריף קצוץ דק דק

 כף אורגנו יבש

פלפל שחור

4 תפוחי אדמה קלופים פרוסים בעובי 2 ס”מ

מבושלים במים רותחים

4 כפות שמן

כף רוזמרין קצוץ

שן שום מעוכה

מלח גס

פלפל שחור

יוצקים את כל החומרים על תפוחי האדמה ושמים בצד

מבשלים את הבשר בכל חומרי הציר כשעה וחצי עם מים שיכסו את כל החומרים והבשר

מערבבים את כל חומרי המרינדה ומאזנים לטעם מושלם.

כשהבשר מוכן, פורסים לחתיכות הרצויות ומניחים במרינדה כשהבשר חם.

מצננים בחוץ וכשקר, להכניס למקרר לארבע שעות.

השלב האחרון :

צולים את תפוחי האדמה על הגריל ויוצקים את הרוטב שלהם מעל עד לצריבה יפה

במקביל צורבים על הגריל את הבשר מרוח במרינדה וכל הזמן מברישים והופכים עד לצריבה הרצויה.

מניחים את תפוחי האדמה ועליה את הבשר ומגישים

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם