סלט ירקות יפני- הקימצ’י

סלט פשוט בטעמים של חמוץ מתוק חריף שהולך נהדר עם כל ארוחה

להכניס לקערה:

כרובית שטופה וחתוכה לפרחים קטים

פלפל חריף חתוף פרוסות עבות

3 גזרים חתוכים לפרוסות

חצי כרוב לבן חתוך גס

2 מלפפונים טריים חתוכים לפרוסות דקות

גמבה אדומה חתוכה לרצועות

כוס שמן

כוס סוכר

כוס חומץ

כף סילאן

כפית סויה

מיץ מחצי לימון

ראשית נחתוך ונכין את כל הירקות בקערה גדולה ונערבב אותם היטב שיהיו מוכנים לקבל את הנוזל שמייד יגיע אליהם.

לחמם בסיר קטן על אש נמוכה את השמן הסוכר הסילאן הסויה מיץ הלימון והחומץ עד שהסוכר נמס לגמרי.

לערבב טוב ולמזוג  כשזה חם על הירקות תוך ערבוב טוב.

להניח בטמפרטורת החדר כחצי שעה כשכל כמה דקות מערבבים שהרוטב ייגע וילטף כל חתיכת ירק.

לאחר חצי שעה לכסות בניילון נצמד ולמקרר עד להגשה.

לפני ההגשה לערבב טוב ולהוציא ללא הנוזל שבתחתית הקירה.

יוצא טעים ברמות

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם