סופריטו של יוסי

סופריטו מהמשובחים שטעמתם

8  שוקיים של עוף-  עדיף קטנים ויפים

לעסות עם שתי כפות מלח גס, לתת להם מסג’ עם מעט שמן זית ומלח ואז לתת להם לנוח בקערה חצי שעה.

בנתיים…

ניקח 10 תפוחי אדמה קלופים מהסוג האדום, נחתוך לפרוסות עבות  ונטגן בשמן עמוק עד להזהבה מלאה ועמוקה

נניח את תפוחי האדמה הזהובים על נייר סופג בקערית בצד מעט מלח מעל  וכעת לשוקיים.

בסיר גדול נשים חצי כוס שמן ונטגן את השוקיים עד להזהבה, נוסיף את קוביות תפוחי האדמה הזהובות, ניצק מעל כוס מים, נתבל בכפית כורכום פלפל שחור ונביא לרתיחה.

כעת נוסף עלי טימין ונענע קצוצה.

ואז ננמיך את הלהבה לקטנה ביותר ונבשל כשעה וחצי.

בזמן שמתבשל באהבה ניגש להכין אורז של מלכים.

לשם כך נכין מראש:

כף שמן זית

שתי כוסות אורז,

4  כוסות מים

200 גרם פיסטוק קלוף קלוי ומעט מרוסק

צרור פטרוזיליה קצוצה

חצי צרור שמיר קצוץ

מלח

ופלפל שחור גרוס

נטגן את שמן הזית עם אורז לאחר ששטפנו אותו טוב טוב.

נזהיב מעט ואז נוסיף את המים

נביא לרתיחה ננמיך את הלהבה

נוסיף את הפיסטוקים הירק הקצוץ והתבלינים

נערבב קלות –עדיף עם כף מעץ

נסגור את המכסה ונחכה שהמים כמעט ייגמרו

נכבה את הגז ונשאיר מכסה סגור עד ההגשה.

לאחר שעה וחצי כשתפוח האדמה בסופריטו רך ומוכן.

נמזוג נגיש ונתענג על כל ביס באהבה וחיוך בלתי מחיק.

 

בשלב הזה מותר לעצום עיניים וללחוש “וואלה יוסי שיחקתי אותה”

לבריאות חברים

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם