מתכון לחמוצים שטועמים ומרוצים.

 כרובית,

גזר,

סלרי,

קולורבי,

פלפל אדום, צהוב וירוק,

פלפל חריף,

קישואים,

שומר,

ומלפפון.

הכל חתוך לפרוסות, פרחים, רצועות או איך שנראה לכם שכך יפה להגיש. 

בסיר גדול נשים:

חומץ ומים ביחס של כוס חומץ לכל שתי כוסות מים חצי כפית מלח לכל כוס מים וכף סוכר.

מוסיפים: 4 עלי דפנה, פרוסות של 5 שיני שום, פלפל שחור שלם, שתי כפות תבלין טרשי, כף כורכום וכפית חוואיג’.

מערבבים טוב טוב את הכל ואז מדליקים אש גבוהה ומכניסים את הירקות בסדר שהן מופיעות ברשימה למעלה.

כרובית לאחר 3 דקות, גזר, לאחר 3 דקות קולורבי, לאחר 3 דקות פלפלים וכך הלאה את כולם מלבד המלפפון.

את המלפפון משאירים מחוץ לסיר בשלב הזה.

כשכל הירקות בסיר והמים כמעט רותחים.

מכבים את האש, מצננים כשעה מכניסים פנימה את המלפפון שחיכה בסבלנות.

מעבירים הכל לכלי אטום. מניחים מעל 3 שיני שום, כמה עלי שמיר ופלפל חריף חתוך לפרוסות. מוודאים שהנוזל מכסה את כל הירקות, במידה ולא מוסיפים מעט מים ואוטמים לשבוע. מזמינים חברים אהובים, מגישים לצד מזטים, אלכוהול ומלא אהבה.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם