מרשימה בצורתה מושלמת בטעמה וקלי קלות בהכנתה

אז נכון שהיא נראית מורכבת ועשירה.

נכון שהיא בנויה כמו מלכה.

אבל בינינו?

קלי קלות !!!

קערה אחת.

מקצפת ידנית

כף,

סכין ארוכה

ו…סכין נוספת וארוכה.

תבנית רינג “26

וזהו.

אלו כל הכלים שתצטרכו כדיי להכין את העוגה היפה הזו.

בעצם גם מיקסר להקציף קצפת ווניל.

מצרכים אתם שואלים?

אז ראשית נתחיל בעוגת הקקאו:

2.5 כוסות קמח

2 כוסות סוכר

כף אבקת אפייה

חצי כף אבקת סודה לשתיה

4 ביצים

כוס שמן

כוס  אבקת שוקולית

שלושת רבעי כוס אבקת קקאו

שתי כוסות מים

כעת לערבב בקערה גדולה  את כל החומרים היבשים עד לקבלת אבקה בצבע אחיד.

להכניס את כל הרטובים ולערבב עד לקבלת בלילה נוזלית חומה ואחידה.

לרסס ספרי שמן בתבנית רינג 26

לצקת פנימה את הבלילה ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות.

משהו כמו 40 דקות, להכניס שיפוד עץ וכשיוצא יבש. להוציא את העוגה ולתת להתקרר.

בנתיים ניגש להכין את העוגה השניייה

כוס קמח תופח

כוס סולת

כוס סוכר

כוס קוקוס

כוס מיץ תפוזים

4 ביצים

נכניס תחילה את הביצים והסוכר לקערה גדולה

נכניס פנימה את כוס הסוכר ונקציף במקצפת ידנית כדקה שתיים

נוסיף את השמן ונמשיך להקציף.

נוסיף את המיץ תפוזים ונמשיך להקציף.

כעת נכניס את הקמח, סולת וקוקוס ונערבב טוב טוב.

בתבנית רינג 26  נרסס ספרי שמן ( בשלב הזה, אם עוגת הקקאו התקררה מעט, ניתן להסיר את הרינג ולהניח על העוגה צלחת גדולה.

להפוך ולנסות עם סכין מאוד בעדינות לשחרר אותה מתחתית התבנית.

אם הצלחנו נוכל להשתמש באותה תבנית גם לעוגת הסולת.

מכניסים את הבלילה הלבנה של הסולת והקוקוס לתנור על 180 מעלות עד להזהבה של העוגה וששיפוד עץ יוצא יבש.

מוציאים מהתנור.

מניחים להתקרר

מסירים את הרינג.

משחררים את תחתית התבנית מהעוגה

כשהן קרות לגמרי בעזרת סכין ארוכה נחצה את העוגה לחצי הגובה

אחרי שחצינו, נכניס שתי סכינים לכל אורך העוגה וליצור אחיזה נוחה כדיי שתוכלו להרים את העוגה מבלי שתשבר

הניחו בצד ועשו כך גם עם עוגת הקקאו.

כעת כשיש לנו 4 חצאי עוגות

ניגש להכין את הקצפת שמדביקה את השכבות ויוצרת טעם וונילי מיוחד.

מיכל גדול של שמנת מתוקה, שלוש כפות אבקת סוכר

שלוש כפות אינסטנט פודינג ווניל

כפית מחית ווניל

מקציפים במיקסר את השמנת וכעבור דקה וחצי מוסיפים את הסוכר ואז את אבקת האינסטנט.

עד לקבלת קצפת יציבה.

מניחים תחתית אחת של עוגת הקקאו על צלחת גדולה.

את התחתית מורחים בקצפת הווניל.

עליה מניחים תחתית של עוגת הסולת.

עליה מורחים שכבת של קצפת הווניל.

מניחים תחתית עוגת קקאו

עליה מורחים קצפת

עליה את התחתית האחרונה שנשארה של הסולת.

ונועצים במרכז העוגה ארבע שיפודי עץ כדיי שהשכבות לא יזוזו

מכניסים למקרר לשעה

בנתיים נכין את גנאש השוקולד העוטף את כל הפאר הזה.

400 גרם שוקולד מריר

400 גרם שמנת מתוקה וכף תמצית רום

מכניסים את הכל לקערת זכוכית למיקרו לשתי דקות

מוציאים מערבבים טוב טוב טוב עד לקבלת מרקם חלק וכהה.

מוסיפים כף דבש וממשיכים לערבב טוב.

מוציאים את העוגה מהמקרר ועם מברשת עדינה “צובעים” את קירות העוגה

מורחים כמות נדיבה על שוקולד מסביב לכל העוגה

מפזרים אגוזי מלך מרוסקים שיידבקו מסביב.

כעת לחלק העליון של העוגה.

מסירים את השיפודים כדיי שיהיה נוח להבריש שוקולד.

מורחים את השוקולד, מפזרים שורה של קוקוס ושורה של אגוזי מלך מרוסקים.

מחזירים את שיפודי העץ ולמקרר עד הבוקר

למחרת פורסים ונהנים ברמות שלא ניתנים לתאור.

פשוט מחליק בגרון בתחושה של עוד ועוד ו……עוד.

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם