מרק רגל תימני או בשמו המקורי כורעי

כורעי- מרק תימני לימי החורף הקרים

1/2 קילו רגל שף (רגל בקר פרוס כשהעצם דקה ויש הרבה מח עצם)

1/2 קילו בשר ראש 

2 בצלים גדולים

2 ראשי שום שלמים

2 כפות חוויג’ למרק

כפית פפריקה מתוקה, חריפה, כמון, וסוכר,

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

עגבניה קלופה  מרוסקת

5 כוסות מים

מלח ופלפל שחור

 

להרתיח מים בסיר גדול ולאחר הרתיחה, יש להכניס את כל מרכיבי התבשיל לסיר להרתחה נוספת ואז להשאיר 20 דקות על אש גבוהה.

כעבור 20 דקות, להנמיך את האש לנמוכה ולתת שלוש שעות בישול איטי.

אני נוהג להכין בערב, לאחר שעתיים על אש נמוכה,  אני  מכניס  לתנור לכל הלילה

 קצת חילבה ליד,  לחוח, סחוג, כוסית ערק ושלום שלום.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם