מרק לקוסקוס- מנה שמחזירה אותך למטבח של סבתא ביום חורפי

מרק לקוסקוס
2 גזרים
2 קישואים
2 תפוחי אדמה
1/2 דלורית
2 מקלות סלרי
1/4 כרוב לבן
5 שוקי עוף
6 כפות שמן
2 כפות רסק
2 כפות ציר מרק עוף ( לעצלנים- 2 כפות אבקת מרק עוף)
1/4 כפית קינמון
כפית כמון
כף פפריקה חריפה
כף פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור
כף מלח
כף סוכר
חצי כוס חומוס גרגרים שהושרה כל הלילה, או מקופסת שימורים לאחר שסננו את המים.
ההכנה:
את כל הירקות שיהיו קלופים וחתוכים לקוביות ולהניח בסיר עמוק
להוסיף את שוקי העוף, את  התבלינים ואת השמן ומאדים כעשר דקות כשכל הזמן מקפיצים ומסובבים את הסיר שלא יידבק.
מוסיפים את כל גרגירי החומוס מביאים  לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד ריכוך כל הירקות.

ניתן להכין בשישי, כשמתקרר למקרר עד הבוקר ובבוקר לחמם על פלטת השבת.
להגיש עם קוסקוס ומשהו חריף לנשמה.

להכנת קוסקוס מהיר-מ-ו-ש-ל-ם !!!

1/2 קג סולת

חצי כוס שמן

כפית מלח

לערבב הכל ולמיקרו לכלי זכוכית ל 4 דקות

מוציאים מוסיפים כוס מים רותחים שמוזגים מסביב לערבב ושוב למיקרו ל 4 דקות

מוציאים מוסיפים כוס מים רותחים שמוזגים מסביב לערבב ושוב למיקרו ל 4 דקות

מוציאים, שוב מים רותחים מסביב, מערבבים ומניחים להתקרר מעט.

מעבירים במסננת קוסקוס ואני אף מעביר פעם נוספת לקבלת מרקם ענני נדיר.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם