מרק בצל  עם קרוטונים שיוצא לא פחות ממדהים

מרק בצל המצרכים ואופן ההכנה:

4 בצלים גדולים

כוס יין לבן 

3 כפות קמח

100 גרם חמאה

50 גרם גבינת פרמז’ן

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

כף חומץ ( לא יורגש הטעם- רק פותח סוכרים בבצל )

חצי כפית סוכר

שלושה גבעולי טימין שמהם נוריד את העלים הקטנים

חצי גזר – כן כן זו לא טעות. משתלב מושלם- מגורד הכי קטן שאפשר במגרדת

ההכנה:

לקצוץ את הבצלים דק דק

להכניס את הבצל הקצוץ לסיר גדול עם 100 גרם חמאה וכף חומץ ולטגן עד הזהבה מלאה.

חשוב מאוד כל הזמן לערבב שלא יישרף.

כעת להוסיף את הקמח ולהמשיך עוד דקה שתיים בטיגון.

לאחר שהקמח התערבב ונטמע בבצל, מוסיפים את היין ואת הגזר המרוסק.

להמשיך בטיגון עוד שתי דקות ואז להוסיף מלח, סוכר, פלפל  שחור ואת עלי הטימין.

להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה.

לאחר חצי שעה להוריד מהגז.

מומלץ להגיש עם קרוטונים:

לחם של יום אתמול ( עדיף חלה מתוקה) לחתוך לקוביות, לבזוק מעט שמן זית, לקצוץ דק דק פטרוזיליה ולפזר מעל.

להכניס לתנור בתבנית אפייה על חום גבוהה עד הזהבה.

למזוג  את המרק לקעריות / מרקיות, להניח כמה קרוטונים, לגרד מעל גבינת פרמז’ן, לעטר בבצל ירוק קצוץ / עלה נענע  / פטרוזיליה ולהגיש.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם