מרדומה, מרמומה או מטבוחה. חובה בכל מקרר 7 ימים בשבוע

מרדומה- סלט עגבניות מבושלות

3 קילו עגבניות

3 פלפלים חריפים

2 פלפל ירוק

2 ראשי שום

חצי כפית מלח

כף סוכר חום

רבע כוס שמן

כף גדושה צ’ילי חריף או פפריקה חריפה והכי מושלם – פלפל וצ’ומה ( יש מתכון  פשוט וקל ממש פה באתר)

מטגנים קלות את השום והפלפלים.

לאחר חמש דקות מוסיפים את כל העגבניות כשהן קלופות וחתוכות לרבעים.

על אש גבוהה מוסיפים את הסוכר ונותנים עד לרתיחה עוד חמש דקות.

מנמיכים את האש בערך  כשעתיים וחצי.

לאחר השעתיים וחצי שכל כמה דקות אנחנו מערבבים שלא יידבק.

מוסיפים  את הצ’ילי חריף או פפריקה חריפה או פלפל וצ’ומה ורבע כוס שמן ומערבבים.

כשמצטמצם מאוד מוציאים מהאש מצננים שמים בקופסה ובמקרר  זה הולך עם כל דבר כסלט וכמובן ניתן להשתמש כבסיס לשקשוקה עליו רק מוסיפים ביצים. זה מחזיק במקרר עד שבוע.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם