מפרום- שלב אחר שלב, צעד ועוד צעד עד לתוצאה המושלמת.

מפרום

הכמויות פה מתאימות ל כ- 20 קציצות מפרום.

5  תפוחי אדמה בינוניים

3 גזרים גדולים

חציל

מלח גס

למלית:
500  גרם בשר טחון
2  בצלים קצוצים דק
צרור עלי פטרוזיליה טריה קצוצה
3  כפות פירורי לחם / קמח מצה
3 ביצים
מלח לפי הטעם
1/2 1  כפיות פלפל שחור

1/2 כפית בהרט
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית זנגביל (ג’ינג’ר) טחון

אם אוהבים חריף, מוסיפים 1/2 כפית פפריקה חריפה

לטיגון:
שמן 
קמח
2 כפות רסק עגבניות
2  ביצים טרופות
1/2 כוס  מים

לרוטב:
1 בצל קצוץ
6 שיני שום קצוצות
1/2  כפית קינמון
1 כפית פפריקה מתוקה

גם פה, אם אוהבים חריף, מוסיפים חצי כפית פפריקה חריפה
3 כפות רסק עגבניות
מלח
בערך כוס מים

:אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות אורך בעובי של כ-2-3 ס”מ כל פרוסה. בכל פרוסה עושים חתך לאורך כמעט עד הסוף ויוצרים מעין כיס או סנדביץ’

כלומר, חוצים את התפוח לאורך לשני חצאים וכל חצי פורסים שוב לאורך אבל לא עד הסוף, כך שמכל תפוח אדמה, יוצאים שני מפרום.

קולפים את הגזר וחוצים לשתיים וכל חצי גזר פורסים לאורך, לא עד הסוף.

את החציל קולפים וגם אותו פורסים לאורך לפרוסות של 2 סנטימטר וכל פרוסה חוצים  ומכינים מעין סנדביץ’

  1. מניחים את תפוחי האדמה, הגזר והחציל על מגש או תבנית וממליחים אותם. לאחר חצי שעה של השריה במלח, שוטפים במים, מניחים במסננת ומייבשים.
  2. מטגנים את הבצל הקצוץ עם מעט קינמון וחצי כפית סוכר עד לריכוך הבצל.
  3. לוקחים את הבשר הטחון, הבצל קצוץ שטוגן והתקרר מעט, הפטרוזליה, פירורי לחם, ביצים, מלח, פלפל ושאר התבלינים. לשים את התערובת בידיים עם מעט מים,
  4. מכינים קציצות וממלאים את תפוחי האדמה הגזר והחצילים בקציצות.
  5. מניחים אותם על מגש ומקמחים אותם היטב.
  6. מערבבים בקערה נפרדת ביצים עם רסק עגבניות ומעט מים.
  7. מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את תפוחי האדמה הגזר והחצילים המקומחים בתערובת הביצים ומכניסים לשמן רותח עד להזהבה עמוקה. מוציאים ומניחים בצד. 
  8. בסיר רחב מטגנים בצל ושום יחד עם הקינמון והפפריקה, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד 2-3 דקות ואז מוסיפים מים עד אמצע המפרום
  9. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה במשך שעתיים עד ריכוך מלא של תפוחי האדמה. מוסיפים מים במהלך הבישול לפי הצורך. מומלץ לבשל על פלטת השבת.
  10. מגישים עם קוסקוס.

 

6 Comments

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*