מפרום- שלב אחר שלב, צעד ועוד צעד עד לתוצאה המושלמת

מפרום

הכמויות פה מתאימות ל כ- 20 קציצות מפרום.

5  תפוחי אדמה בינוניים

3 גזרים גדולים

חציל

מלח גס

למלית:
500  גרם בשר טחון עם שומן
2  בצלים גדולים קצוצים דק
צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה
3  כפות פירורי לחם / קמח מצה
3 ביצים
מלח לפי הטעם
1/2 1  כפיות פלפל שחור

1/2 כפית בהרט
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורד
כפית פפריקה חריפה

לטיגון:
שמן 
קמח
3 כפות רסק עגבניות
2  ביצים טרופות
1/2 כוס  מים

לרוטב:
1 בצל קצוץ
6 שיני שום קצוצות
1/2  כפית קינמון
1 כפית פפריקה מתוקה                                                                                                                                     חצי כפית פפריקה חריפה                                                                                                                                   3 כפות רסק עגבניות                                                                                                                                          מלח                                                                                                                                                               כוס מים                                              

אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות אורך בעובי של כ-2-3 ס”מ כל פרוסה. בכל פרוסה עושים חתך לאורך כמעט עד הסוף ויוצרים מעין כיס או סנדביץ’

כלומר, חוצים את התפוח לאורך לשני חצאים וכל חצי פורסים שוב לאורך אבל לא עד הסוף, כך שמכל תפוח אדמה, יוצאים שני קציצות מפרום.

קולפים את הגזר וחוצים לשתיים וכל חצי גזר פורסים לאורך, לא עד הסוף.

את החציל קולפים וגם אותו פורסים לאורך לפרוסות של 2 סנטימטר וכל פרוסה חוצים  ומכינים מעין סנדביץ’                              מניחים את תפוחי האדמה, הגזר והחציל על מגש או תבנית וממליחים אותם במלח גס בכמות נדיבה מאוד ( אל חשש זה לא הופך אותם למלוחים)

לאחר חצי שעה של השריה במלח, שוטפים במים, מניחים במסננת ומייבשים

.

מטגנים את הבצל הקצוץ עם מעט קינמון וחצי כפית סוכר עד לריכוך הבצל.                                                            לוקחים את הבשר הטחון, הבצל קצוץ שטוגן והתקרר מעט, הפטרוזיליה, פירורי לחם, ביצים, מלח, פלפל ושאר התבלינים. לשים את התערובת בידיים עם מעט מים,

                                                                                                      מכינים קציצות וממלאים את תפוחי האדמה הגזר והחצילים בקציצות                               .                                                                                                  מניחים  על מגש ומקמחים אותם היטב                                                            .                                                                                                  מערבבים בקערה נפרדת ביצים עם רסק עגבניות ומעט מים.                                                                                מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את תפוחי האדמה הגזר והחצילים המקומחים בתערובת הביצים ומכניסים לשמן רותח עד להזהבה עמוקה. מוציאים ומניחים בצד

.                                                                                                                                                                                                     בסיר רחב מטגנים בצל ושום יחד עם הקינמון והפפריקה, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד 2-3 דקות ואז מוסיפים מים עד אמצע  המפרום                                                                                                                                            מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה במשך שעתיים עד ריכוך מלא של תפוחי האדמה. מוסיפים מים במהלך הבישול לפי הצורך. מומלץ לבשל על פלטת השבת                                                                       .                                                                                                  מגישים עם קוסקוס.

 

Leave a Reply