ממנגלים מחר? אם כן אתם חייבים לקרוא כמה טיפים שיבטיחו תוצאות טובות.

אם אתם לא מתכוונים למנגל מחר, דלגו לקטגורית מתוקים או נשנושים… 

אם בכל זאת אתם פה ממשיכים לקרוא, כדאי  שתפנימו כמה טיפים הכרחיים לכל מינגול שיסייעו לכם להוציא תוצאות טובות יותר.

אז הנה כמה קטנות:

  • הבשר חייב להיות מופשר לגמרי- על זה לא מתפשרים !!!!!
  • מדליקים את המנגל לפחות חצי שעה לפני שמניחים את השיפוד ראשון. כל הפחמים חייבים להיות באותה טמפרטורה על מנת שלא יצאו שיפודים עשויים וחלקם פחות.
  • כבד עוף אוהב מאוד להיות עם שמן ומעט מייפל לפני הצליה. זה עושה אותו למשובח במיוחד.
  • סוכר חום זו תוספת מצויינת לתיבול, כמובן שבעדינות ולא להגזים, זה לא ממש ממתיק את הבשר או העוף זה פותח טעמים מדהים.
  • קחו נייר כסף, הכניסו לתוכו עלי דפנה, זרעי שומר, צ’ילי חריף ופלפל שחור. סגרו את נייר הכסף, חוררו עם קיסם מספר חורים והכניסו בין הגחלים. יוצא מעושן נדיר.
  • עיסוי עם שמן זית על נתחים לפני שמונחים על הרשת. לא נדבק, מעשיר את הנתח ומרכך אותו.
  • גובה האש מהבשר בין 4 ל-6 סנטימטר.
  • שימון רשת הצלייה ונקיונה לפני המינגול..
  • מלח בעת הצלייה, מייבש את הבשר. להמליח רק כשהוא מוכן.
  • משפדים על שיפודי מתכת, זה מבשל את הבשר במגע מבפנים וזה צורב אותו נכון.
  • במידה ומשפדים על שיפודי עץ, משרים אותם במים או יין ואז משפדים את הבשר. ראשית הם לא נשרפים ושנית מחדירים לבשר את טעם היין.
  • תיבול יתר הורס כל נתח ושיפוד !!!
  • אל תתנו לבשר “לשבת” הרבה זמן על הרשת, הוא מגיר נוזלים ומתייבש. הפכו, שחקו, שמנו ותגעו בו באהבה, הוא יחזיר אהבה ויצא מושלם.
  • בצל בנייר כסף עם מעט שמן וכפית סוכר עושים את הברביקיו למוצלח.
  • כנ”ל עם שיני שום.
  • שפריצר מים ככלי למנגל חשוב לא פחות ממלקחיים. מיועד לכבות אש מתפרצת משומן.
  • בשר ממשיך להתבשל שתי דקות לאחר שהוצא מהאש, קחו בחשבון כדיי שלא יהפך לסוליה…
  • המנגל הוא כלי בישול לכל דבר. תתנהגו בהתאם. טמפרטורות גבוהות שורפות ומייבשות, טמפרטורות נמוכות לא צולות את הבשר. המרחק מהאש ומידת החום הנכונה, הם שעושים אותנו למקצועיים שכולם מחמיאים על הבשר, או לחובבנים ששורפים או מוציאים לא מוכן נתח אחר נתח.
  • במנגל כמו במטבח, ככל שנעבוד נקי, מאורגן, מסודר ואסטטי, כך נצליח לסחוט מחמאות ובעיקר להגיע לתוצאות טובות.
  • ירקות אוהבים אש לא פחות מבשר. שחקו איתם, גלגלו, תשמנו ותוסיפו תיבול מתאים. החבר’ה ייהנו והמנגל יהפוך לברביקיו (:
  • כשמתוכננים סועדים רבים משהמנגל יכול להאכיל ולהכיל. מכינים מראש 70% בישול. מניחים בצד ומכסים. כשמגיעים כולם מתחילים למנגל ואז זמן העשייה קצר מאוד והטעם בדיוק אותו דבר.
  • רוצים מעשנה ( מעשנת ) ואין לכם מקום בבית ?
    • קבלו טריק להכנת בשר מעושן מקצועי אשששש
    • כל מה שצריך זה:
  • ווק.
  • נייר כסף
  • ניסורת
  • עלי דפנה
  • מכסה
  • גז
  • בשר
  • סבלנות ואהבה.
  • ויש לכם מעשנת מקצועית.
  • רפדו ברדיד אלומניום את הווק כשהקצוות גבוהים בעשרה סנטימטר מגובה הווק.
  • תניחו חופן גדול של נסורת
  • פזרו 4 עלי דפנה
  • כסו ברדיד אלומניום עגול בגודל הווק.
  • הניחו רשת עגולה.
  • שימו את נתח הבשר או העוף.
  • צרו כיסוי מרדיד האלומניום.
  • תסגרו שלא יצא עשן
  • הניחו מכסה מעל הכל.
  • ושימו על אש חזקה עשר דקות. הנמיכו את האש ותמתינו בסבלנות שיהיה מוכן.
  • יוצא פשוט מושלםםםם

C:\Users\user\Desktop\Screenshot_2017-10-29-13-41-39.png

בשר איכותי, מופשר, מנגל נקי, הקפדה על עשייה נכונה ומעט תיבול יבטיחו תוצאות מעולות

בתאבון לכו למנגל!!!!!!!!!!!!

 

Leave a Reply