אז אחרי כל גבינות ודברי החלב בשבועות, הגיע הזמן למנה קייצית בשרית איכותית וטעימה.

מוסקה מטורפת מלאת טעמים וניחוחות שלא תרצו שתגמר לכם- מתחייב !!!

7- תפוחי אדמה גדולים קלופים  ומבשלים עד שמזלג נכנס בקלות.

פורסים לפרוסות לאחר קילוף ומניחים שכבה אחת שתכסה את כל התבנית.- פיירקס בגודל 30X40(זה בערך חצי מכמות תפוחי האדמה ואת היתר שומרים לעוד כמה דקות)

פורסים 3 חצילים לעובי אצבע כל פרוסה ללא קליפה ומטגנים עד הזהבה. מניחים לאחר שהתקררו בשכבה מעל תפוחי האדמה.וכמו שכתבתי עם תפוחי האדמה גם פה משתמשים במחצית הכמות כי את היתר משאירים לשכבה השניה.

חצי קילו בשר טחון מעורבב עם שומן כבש מניחים בסיר עמוק  עם רבע כוס שמן.

מוסיפים לבשר:

פפריקה חריפה,

כורכום

כמון,

מלח,

פלפל שחור,

אגוז מוסקט טחון,

מעט ציפורן טחון,

כף סוכר חום,

ובצל קצוץ דקדקדקקקקק

מערבבים הכל לעיסה אחת תוך כדי טיגון  עד שמקבל צבע אפור, מוציאים ומניחים להתקרר.

לאחר שהתקרר, משטחים שכבת בשר על החצילים באופן ישר.

מעל הבשר שוב שכבת תפוחי אדמה מעליה שכבת חצילים ומעל הכל פרוסות עגבניה דקות אחת ליד השניה.

  

מכינים רוטב עגבניות:

מרסקים 4 עגבניות בשלות שלוש שיני שום, כוס מים ומלח.

מערבבים הכל עם כוס פרורי לחם ויוצקים על כל התבנית.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות  ל- 40 דקות

מוציאים.

מצננים קלות לא יותר מידיי.

ניתן להגיש כך:

אני העדפתי לצקת מעל הכל טחינה לבנה טריה ומעל זרקתי בצל ירוק קצוץ.

יוצא מושלם אני נשבע !!!

2 Comments

  1. ליוסי
    הסלטים הטריים שהיו הבוקר בערוץ 13 נראו משגע !!!!אולי אפשר שתוסיף את המתכונים תודה…

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*