ללא סוכר

מתוק ללא סוכר  /  יוסי דנה

 

“וואו איזו עוגה מדהימה” נהגתי לומר לגיסתי מלכה.

“יוו  אסתי העוגה מטורפת” פלטתי לאסתי אחרי כל ביס..

“חני הקרמשניט שלך נדיר אני מאוהב”

כך גם לנתי, למורל ולכל מי שטעמתי מהעוגות שלה

שנה ועוד אחת, בכל אירוע שבו נטלו חלק מתוקים חברים ומשפחה.

לא ידעתי איך מכינים טורט פשוטה, או אפילו מה ההבדל בין קמח לקמח תופח, מה ההבדל בין אבקת אפיה לסודה לשתיה ומה זה בכלל קורנפלור.

כשהייתי רואה שמכינים בצק למאפה זה היה בגדר חלום שלא התגשם לעולם.

כחובב בצקים, מאפים, מתוקים וכל מה שמכיל גלוטן, סוכר, שוקולד קצפות ובעיקר כל מה שמשמין, לא האמנתי שאוכל אי פעם לאפות לייצר שלא לדבר על הרכבת מתכונים.

אבל מסתבר כמעט כמו בכל תחום ונושא,

שאהבת היצירה,

סבלנות

ניסוי וטעייה

נחישות ולמידה.

עושים והופכים אותנו לטובים ולעיתים לטובים ביותר.

אז מתכון ראשון מצליח, השני פחות.

מנסה ללמוד יחס בין חומרים על מנת למצוא מתכונים שלי.

“רחוקה הדרך” אמרו לי מביני עניין….או חשבתי שהם מביני עניין.

לא נשבר מנסה שוב ושוב ושוב ופתאום יוצאת עוגה מטורפת שלא מפסיקים להחמיא עליה.

מנסה משהו חדש נוסף ושוב המחמאות מגיעות.

טועמים משמינים מצליחים ולעיתים יותר.

התחלתי להרכיב מתכונים ללא סוכר לא לפני שחקרתי את הנושא לעומק עם מליון נסיונות, כשלונות והצלחות.

הבנתי את העקרון:

  • הגובה של העוגות או המאפים עם תחליף סוכר לא יהיה גבוה כמו בסוכר רגיל לכן מוסיפים מצרכים בערך ב 30% יותר מהמתכון המקורי
  • הקצפות עם תחליף סוכר יהיו קצרות מהקצפות רגילות
  • בבצק עם תחליף סוכר, מוסיפים יותר שמרים מהמתכון הרגיל לתפיחה טובה יותר
  • מאפים ועוגות יהיו מוכנות מהר יותר עם תחליף סוכר לכן חייבים לבדוק שלא ייתייבשו
  • מאפים ועוגות כמעט ולא ישחימו עם תחליף סוכר לכן מומלץ לרסס ספרי שמן בהכניסם לתנור
  • מומלץ לערבב כמה תחליפים בכל מתכון לקבלת טעם קרוב מאוד למקורי (דבש ללא סוכר עם סוכרלוז- למשל)
  • מאפים ועוגות עם תחליף סוכר יישמרו פחות זמן מהמקורי- מומלץ להקפיא ולחמם לפני הגשה
  • סוכרלוז של סוגת בתפזורת שנראה בדיוק כמו סוכר רגיל הוא התחליף הטוב ביותר לסוכר.
  • הסוכרלוז נמדד כמותית כמו סוכר רגיל. כוס מול כוס כף מול כף וכו’ ולא על פי משקל.
  • רכז תפוחים משמש תחליף נהדר לסוכר בעוגות ומאפים, הוא מתוק ומלא בחומרים שמסייעים לשמירה על טריות, מתיקות, השחמה ומעניק את הלחות הרצויה שמעניק הסוכר הלבן הרגיל.

 

 

אז אחרי שהבנתי הרבה יותר קל לבנות מתכונים ללא סוכר

 

.בפרקים הבאים:

  • ללא גלוטן כי גם הצליאקים רוצים להנות
  • טבעוני שלא יכעסו כי רצח זה רצח.
  • מתכונים למתחילים
  • ועוד הרבה

חוץ מזה שיבואו על כולנו ימים של שפע, אושר, שקט ובטחון.

בריאות ואהבת חינם אינשאללה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם