לחמניות ופיתות כשרות לפסח, טעימות רצח ומעיפות את הפוני למצח !!!

מספר נסיונות תהיות הכנות והתוצאה !!! טעימה ביותר  !!!

לחמניות ופיתות כשרות לפסח במתכון פשוט מאוד.

הקמחים בהם השתמשתי הם שילוב של:

250 גרם קמח מצה דק דק

250 גרם קמח תפוחי אדמה

250 גרם קמח שמרים כשר לפסח

750 גרם קמח רגיל כשר לפסח

לקערת הקמח הוספתי:

כף גדושה סודה לשתיה

שלוש כפות אבקת אפייה

שתי כפות סוכר

כף מלח

ערבבתי את הכל לאבקה אחידה והוספתי

שלוש כוסות מים

כוס שמן זית

4 ביצים

ולשתי עשר דקות עד לקבלת בצק דביק ואחיד

חילקתי לשני כדורי בצק, כל אחד בקערה נפרדת, וכיסיתי  בניילון נצמד לשעה

לאחר שעה, מעיגול אחד קרצתי כדורים בגודל פינג פונג

כל כדור שיטחתי עם מארוך, קרצתי עם קערית בגודל פיתה, רססתי בשמן ולתבנית עם נייר אפיה

הכנסתי לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לרבע שעה, הפכתי כל פיתה ונתתי עשר דקות נוספות

יצא פצצה!!!!!

בנתיים התחלתי לעבוד על הכדור השני ממנו הכנתי לחמניות:

קרצתי כדורים בגודל הרצוי כגודל פינג פונג.

הנחתי בתבנית על נייר אפיה, מרחתי ביצה טבולה בשמן זית.

מעט שומשום ו….

חשוב מאוד מאוד בשלב הזה-

להוריד את הטמפרטורה של התנור ל-160 מעלות ולאפות עד הזהבת התחתית של הלחמניות.

ולתנור

יצא מליון דולר!!!

 

 

53 Comments

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם