לחמא ב עג’ון

לחמא ב עג’ון

בסיס:

  • 3 כוסות קמח מנופה
  • כפית סוכר
  • חצי כפית שמרים יבשים
  • רבע כוס שמן
  • כוס וחצי מים
  • כפית שטוחה מלח

ציפוי הבשר

 

הכנת הבצק:

בקערת המיקסר שמים את כל המצרכים של הבסיס (מלבד המלח) ולשים במשך כ- 5 דקות מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק.
כשהבצק מוכן מניחים אותו עטוף בניילון נצמד לתפיחה של כשעה. לאחר התפיחה חובטים שוב בבצק להוצאת אוויר ומניחים לתפיחה  שוב עם ניילון נצמד,  למשך כחצי שעה נוספת.
בינתיים מכינים את ציפוי הבשר: לשים ביד את כל המצרכים ומניחים בקערה.
מחלקים את הבצק ל- 15 כדורים. כל כדור פותחים לצורת פיתה ומגביהים מעט את השוליים בעזרת הידיים.. על כל פיתה מניחים 2 כפות גדושות מתערובת הבשר, משטחים בידיים ובשוליים מורחים מעט שמן זית (כף שמן זית תספיק למריחת השוליים של כל הפיתות

מחממים את התנור ל- 190 מעלות, מניחים את הלחמא בעג`ין לתפיחה בתבנית כ- 20 דקות ומכניסים לאפייה בתנור למשך כ- 20 דקות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם