כעכ בלמלח- כעכים מלוחים עם שומשום באווירה טריפוליטאית אורגינלית!!!

מליון וואריאציות להכנת כעכים.

מלוחים מתוקים ירושלמים, עירקים, מצריים, עבדי, רכים, קשים ולכולם מכנה משותף אחד—–אני פשוט מכור אליהם !!!

והפעם קבלו מתכון למקורי שעליו גדלתי.

סגנון טריפולי מובהק בכל כעך.

כעכים מלוחים עם שומשום- כעכ בלמלח

קילו קמח מנופה

50 גרם שמרים יבשים

200  גרם שומשום

20 גרם זרעי קימל טחונים

3 כפיות מלח

3 כפיות סוכר

2 שקיות אבקת אפיה

3/4 כוס שמן

50 גרם מרגרינה מומסת

2 וחצי כוסות מים

 

מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח , שומשום, אבקת אפיה, שמרים ,זרעי הקימל הטחונים, סוכר ומלח ומערבבים לאבקה אחידה.

מוסיפים בהדרגה את השמן, מרגרינה והמים עד לקבלת בצק וממשיכים ללוש שש דקות.

לאחר מכן מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לתפוח כשעה וחצי.

בתום שעה וחצי מדליקים את התנור ל 180 מעלות ומתחילים להכין נחשים קטנים באורך של 15 סנטימטר ויוצרים עיגול.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

לאחר שסדרנו את כל התבנית מרססים בספרי שמן ובוזקים שומשום.

מכניסים לתנור לעשרים דקות עד הזהבה.

מוציאים ומניחים על רשת לקירור מלא ולא פחות משש / שבע שעות.

רק לאחר מכן מכניסים לכלי אטום ויש לכם נשנוש עם קפה או תה שמחזירים אותנו לבית סבתא.

תהנו

 

 

 

2 Comments

  1. שלום. אני רוצה להכין את הכעכ, אך כתבת בהוראות, שמרים וברשימת המצרכים לא רשומים שמרים. כמה?

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*