כעכים ירושלמים כמו שיש רק בשוק מחנה יהודה

כעכים ירושלמים

ראשית: מערבבים היטב 10 גרם אגוז מוסקט טחון, 25 גרם גרגירי מאחלב טחונים דק,(גרעיני דובדבן מיובשים) 25 גרם קינמון טחון, 100 גרם חווייג’ לאפייה (עדיפות לזה המכיל ינסון – אניס) ו-10 גרם ציפורן טחון

מרכיבים ל כ-80 עוגיות

  • 3 כוסות קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כף שמרים יבשים
  • 200 גרם חמאה, מומסת
  • כוס ורבע מים
  • 2 חלמונים טרופים עם 1 כף מים
  • 300 גרם שומשום

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את כל המרכיבים, למעט החמאה והמים, ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את החמאה והמים ולשים כ-4 דקות, עד שנוצר בצק יציב ואחיד.
  3. מעבירים את הבצק לקערה רחבה, מכסים במגבת ומאחסנים במקרר כשעה ורבע (הבצק כמעט שלא יתפח, זה בסדר.
  4. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו ידנית לא יותר מ-2 דקות, לריכוך וחימום החמאה.
  5. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) בתוכנית טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. בוצעים מהבצק חתיכה בגודל של כפית גדושה, מגלגלים לנקניק ויוצרים עיגול מניחים בתבנית. יוצרים כך עוגיות מכל הבצק ומניחים במרחק 1/2 1 ס”מ זו מזו.
  7. מפזרים את השומשום בצלחת עמוקה. מברישים את העוגיות במעט חלמון טרוף וטובלים אותן בשומשום (אפשר לטבול רק חלק מהן
  8. אופים כ-25 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מאוד (השינוי בצבע העוגייה אינו כה משמעותי, שימו לב לזמני האפייה
  9. מצננים ומגישים.
  10. חשוב מאוד לא להכניס לצנצנת או כלי אטום לפני שעברו 8 שעות מהרגע שיצאו מהתנור.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם