כיסון בצק המכונה גיז’גיז’ה.

גוז’גז’ה- כיסון בוכרי או גרוזיני קווקזי או אוזבקיסטני.

מה שבטוח הוא טעים בטרוף

 

אז ככה:

קילו קמח מנופה

5 כפות מיונז

כפית גדושה של מלח

שלוש כוסות מים פושרים

לערבב הכל לבצק נעים ואלסטי ולהניח בצד לחצי שעה.

בנתיים:

חצי קילו בשר שומני ככל שאוהבים עדיף אנטריקוט- את הבשר חותכים לקוביות קטנות

אני מוסיף 250 גרם שומן כבש

5 בצלים גדולים קלופים וקצוצים דק

רבע כוס שמן קנולה

פלפל שחור

כפית כמון

חצי כפית סוכר

150 גרם צנוברים

 

מערבבים הכל יחד מניחים בצד

חוזרים לבצק המוכן שכבר אלסטי נח ונרגע מהלישה.

חותכים אותו לשלוש וכל שליש חותכים ל 7 חתיכות.

מכל חתיכה יוצרים כדור ומניחים על משטח משומן.

משטחים ידנית כל כדור לכמה שיותר דק וגדול. מניחים במרכז כף גדושה של תערובת הבשר ומקפלים את הבצק עליו כמו שסוגרים מתנה.

מניחים על תבנית עם נייר אפיה וכך הלאה עד שמסיימים את כולם.

בכל תבנית של תנור אמורים להכנס 9 גוז’גזים.

טורפים ביצה עם מעט שמן זית ומלח.

מברישים כל גוז’גוזון ובוזקים שומשום, קצח ופרג.

מכניסים ךתנור שחומם מראש על 180 מעלות לחצי שעה או עד שמזהיבים קלות

מוציאים מצננים ממש מעט ומגישים.

פשוט טעם אלוהי

לבריאות ובהצלחה

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם