טיפים שחשוב לשמור לזכור וליישם.

טיפים למטבח – חלק 3

 

  • הוספת סויה לתבשילים פותחת טעמים ומעשירה מליחות, עומק ויוצרת תחושה של טעם לא מוכר, מה שמכונה הטעם החמישי או טעם אומאמי.
  • בכל מתכון עם בצק, בין מלוח או מתוק, השימוש במעט מלח יוסיף ויסייע  לשמור על טריות לאורך זמן, יעניק גוון זהוב ויסייע לשמירה על תפיחה מדודה
  • כפית קורנפלור בחביתה יישפר פלאים את התוצאה, החל מגוון שחום יפה ועד לרכות ותפיחתה לאומלט מושלם
  • בכל טיגון עם שמן עמוק מומלץ להשתמש בפרוסות של גזר או מלפפון טרי לשמירה שהשמן לא יישרף. אם הטיגון נמשך הרבה זמן מומלץ להחליף את הפרוסות לחדשות.
  • בסלטים כמעט מכל סוג המכילים ירקות מומלץ להוסיף כמה טיפות של תמצית ווניל, זה מעשיר את טעם הסלט ומקפיץ אותו לרמות שלא הכרתם
  • כולנו יודעים להכין אורז מושלם, אבל אם תוסיפו כפית חומץ לבישול, האורז ייצא פריך יותר, עשיר יותר ולא דביק. טעם החומץ לא יישאר, הוא עושה את מלאכתו ומתאדה כלא היה.
  • קפה שחור או אספרסו יקבלו תוספת משמעותית ביותר וישדרגו אותו אם תוסיפו מעט גרידת לימון וקוביה קטנטונת של חמאה…תנסו ותראו כמה תופתעו
  • ניחוח הדרים עדין יישדרג לכם כל מאפה אם תוסיפו גרידת תפוז או אף מעט מיץ תפוזים…
  • בכל בלילת ביצה אם לחביתה, ביצת עין או משיחה על מאפה לגוון זהוב, מומלץ להוסיף מעט מים, חלב או שמן. תנסו ותראו איזו תוצאה מדהימה.
  • ריכוך בשר בעת הבישול ייעשה קל ומהיר יותר אם תצרפו קליפת בננה
  • על הוספת סוכר לכל תבשיל טיגון או מאפה כבר כתבתי לא מעט, זה מעשיר ופותח טענים ובנוסף מעניק גוון זהוב לכל תוצאה
  • עשבי תיבול מוסיפים המון, השאלה מתי ואיך משתמשים בהם. מאוד פשוט לזכור. עשבי תיבול עם שורש עבה או גבעולים שמנים נוסיף בתחילת הבישול ועשבי תיבול עדינים כמו טימין פטרוזיליה ושמיר נוסיף רק לקראת סוף הבישול. התוצאה שונה לגמרי ומומלצת בחום.

 

חוץ מזה בהצלחה בכל מתכון ובכלל

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם