טורט עם קרם וניל וגנאש שוקולד

מצרכים

6 ביצים

כוס וחצי קמח מנופה

כוס וחצי סוכר

כף אבקת אפייה

שתי  כפות  סוכר וניל

כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

3/4  כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים

הכנה:

ראשית נחמם את התנור ל- 200 מעלות.

נפריד ביצים, ניקח את החלבונים בקערת המיקסר ואת החלמונים לקערה נפרדת.

בקערת החלמונים (הצהוב) נכניס שמן, סודה לשתייה, סוכר ווניל, אבקת אפיה ונערבב טוב טוב עדיף במקצפת ידנית למרקם אחיד וחלק.

עכשיו נחזור לחלבונים, אותם נתחיל להקציף במהירות בינונית ולאט לאט נוסיף את כל הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה אבל בזהירות, לא יותר מידיי שלא “תשבר”.

מוסיפים את תערובת החלמונים לקצפת שלנו בתנועות קיפול ומערבבים בעדינות.

מוסיפים את הקמח בהדרגה, עד שהקמח נטמע בקצפת ולא יותר מידיי אחרת הגלוטן הופך קשה.

משמנים תבנית רינג 26. יוצקים את כל התערובת הנעימה מיישרים למעלה ומכניסים לתנור ללא עיכוב.

מנמיכים את חום התנור ל 175 מעלות ונותנים כ-30 עד 40 דקות. לאחר חצי שעה מכניסים קיסם ושואפים שיצא יבש ואז העוגה מוכנה.

מכבים את התנור ונותנים לה לנוח כשהטמפרטורה יורדת באיטיות כ- 10 עד 12 דקות.

מוציאים,מצננים לגמרי ואז חוצים את העוגה עם סכין חדה וארוכה  לכל רוחב העוגה ומסירים כמו כריך.

כשהיא קרה לגמרי מתפנים להקציף מיכל שמנת מתוקה עם שתי כפות סוכר.

כשהקרם מוכן ויציב, מוסיפים חצי כפית מחית וניל, שתי כפות אינסטנט פודינג וניל וכפית רום.

מערבבים ומורחים שכבה על החצי התחתון של העוגה. מכסים בעדינות שלא ישבר החצי העליון ומכניסים למקרר לשעה.

לאחר מנוחה של חצי שעה,

מחממים במיקרו מיכל שמנת מתוקה,

כשחם אבל לא רותח מוסיפים 200 גרם שוקולד מריר ומערבבים טוב טוב עד קבלת מרקם חלק וכהה של שוקולד.

מוסיפים כף דבש מערבבים ויוצקים על העוגה באופן חלק ויפה.

ומכניסים למקרר לחצי שעה.

מזמינים את מי שאוהבים, פורסים ומגישים באהבה עם קפוצ’ינו.

  

7 Comments

  1. נראה ממש טוב אתה פשוט אלוף אין עלייך בנתינה באהבה בפירגון אתה משהו מיוחד מאחלת לך שתצליח בכל תחום אמן

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם