טבית – חמין עירקי טעיםםםםםם

טבית – חמין עירקי

 

מצרכים (חומרים ל-5-7 מנות):

  • 5 כרעיים מופרדים 
  • בצל גדול קצוץ
  • 2 עגבניות מקולפות קצוצות
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • כף גדושה של תערובות תבלינים – בהרט
  • 3 כוסות אורז
  • 2 כפות סילאן
  • 3 כפות שמן לטיגון הבצל
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 6 כוסות מים רותחים
  • 6 ביצים שהורתחו 5 דקות
  • 6 תפוחי אדמה קטנים קלופים
  • 1 ראש שום שלם לא קלוף

אופן ההכנה:

  • משרים את האורז במים חצי שעה לפחות, מסננים ושוטפים.
  • מטגנים את העוף עד לסגירה ומוציאים לקערה.
  • בסיר שבו מבשלים את הטבית, מטגנים בצל עד שקיפות ומוסיפים את העגבניות, הרסק, והתבלינים ומערבבים.
  • מוסיפים את האורז ואת הסילאן, שופכים פנימה את המים הרותחים.
  • כאשר המים מבעבעים, מוסיפים את העוף ומבשלים 15-20 דקות עד שסף הנוזלים יורד מעט. 
  • מניחים על התערובת את הביצים, תפוחי האדמה והשום. 
  • מכסים את הסיר ומניחים על הפלטה או בתנור מחומם על 110 מעלות או על חום נמוך לכל הלילה. יש לבדוק לפני השינה שיש מספיק מים, ולהוסיף במידת הצורך. 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם