טבחה בל כמוניה

טבחה בל כמוניה.

כלומר…שעועית עם כמון

מעדן טריפוליטאי מסורתי שהולך מושלם עם קוסקוס אוורירי בימי שישי

קילו צלי כתף חתוך לקוביות

שלושה גרונות של הודו פרוסים בעובי 4 סנטימטר

300 גרם שומן כבש חתוך לקוביות גדולות

קילו שעועית מושרית לילה שלם במים וכף אבקת סודה לשתיה

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לשמיניות

שלושה בצלים בינוניים קצוצים דק

5 שיני שום קצוצים

4 כפות שמן

כף חומץ

שלוש כפות כמון

שלוש כפות פפריקה אדומה מתוקה

חצי כף פפריקה חריפה

4 כפות גדושות של רסק עגבניות

כף מלח

כף פלפל שחור

ומים

כעת לקחת סיר רחב ועמוק ככל שניתן.

נכניס פנימה את השמן, הבצל, השום והחומץ ונטגן עד לרכות הבצל שיהפוך לשקוף.

לאחר שהבצל רך, נכניס פנימה את כל התבלינים ואת רסק העגבניות, נערבב כדקה ואז נוסיף שלוש כוסות מים ונבשל כשש דקות.

לאחר שש דות נכניס פנימה את כל הבשר, נוסיף מים עד לכיסוי הבשר ונבשל עד לרתיחה.

כשרתך נוסיף פנימה את תפוחי האדמה, את השעועית, שוב נכסה הכל במים ונביא לרתיחה נוספת.

בתום הרתיחה, ננמיך את הלהבה הכי נמוך ונבשל כשעתיים.

מידי פעם נערבב שהתחתית לא תדבק וכל הזמן למלא מים שהתבשיל לא התייבש

כשהשעועית רכה ונימוכה…כל התבשיל מוכן.

להוציא מהגז ולהגיש עם קוסקוס

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם