טארט תפוחים אפרסמונים קינמון ואגוזים

 טארט תפוחים, אפרסמונים, קינמון ואגוזים

שילוב מושלם של מרקמים וטעמים.

הכמויות מתאימות לתבנית פיירקס עגולה בקוטר 30 ס”מ

להכנת הבצק הפריך:

300 גרם קמח מנופה

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

3 חלמונים

קורט מלח

כוס סוכר

מכניסים הכל לקערת המיקסר ומערבבים עד קבלת בצק פרורי

אם יש צורך מוסיפים קמח / מעט שמן בהתאם למצב הבצק

כשמתקבל בצק פרורי.

מוציאים מהמיקסר מגלגלים לכדור ולשים מעט בידיים.

מרססים ספרי שמן על תבנית פיירקס 30 ס”מ

מרדדים את הבצק על התבנית כולל על השוליים באופן ישר ויפה.

מכניסים להקפאה לחצי שעה.

בנתיים מכינים את המלית:

6 תפוחי עץ גראנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

5 אפרסמונים חתוכים לקוביות

שתי קופסאות קטנות של מחית תפוחי עץ מרוסק

כף קינמון

שלוש כפות סוכר

ואת כל זה במחבת / ווק

לבשל כחצי שעה עד לריכוך של כל המרכיבים

לאחר חצי שעה,

מוציאים את הבצק הפריך מההקפאה

מחוררים עם מזלג חורים בכל בסיס העוגה

ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל 12 דקות

זה בערך חצי אפייה וכעבור 12 דקות זה לא מוכן אבל זה בסדר.

מוציאים, מקררים לטמפרטורת החדר

בנתיים לקערת התפוחים והאפרסמונים מוסיפים 200 גרם אגוזי מלך מרוסקים ומערבבים.

מניחים את כל המלית על בסיס הבצק הפריך.

מפזרים מעל עוד כ 100 גרם אגוזי מלך מרוסקים

ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד הזהבת הקצוות.

משהו כמו 25 דקות

לאחר שיוצא מהתנור מחכים שהתקרר ומחזירים למקרר ללילה.

לפני ההגשה פורסים, מחממים ומתענגים על כל ביס

לבריאות

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם