חצ’פורי של הביוקר- לאוהבי הבצק, הגבינות והביצים.

אם בצק קריספי בשילוב גבינות מותכות וביצים רכות עושים לכם את זה, אתם חייבים להכין לטעום להתענג ולהתמכר לטעם. פשוט גן עדן בצבעים.

הכמויות במתכון מתאימות ל 8 מנות.

לבצק:

חצי קילו קמח

שתי כפיות שמרים יבשים

שתי כפיות סוכר

שתי כפיות מלח

חצי כוס שמן

כוס מים

מערבבים בקערה קמח, סוכר ושמרים. לאחר שמעורבב טוב מוסיפים מים שמן ומלח וממשיכים לערבב עד קבלת בצק נעים.

מניחים לזה לתפוח כשעה וחצי .

בנתיים מכנים את המלית:

צרור עלי תרד

כמה עלי בזיליקום

בצל גדול קצוץ דק דק

כפית חומץ שתפתח טעמים מכל הירק

מעט מלח ופלפל שחור.

ואת כל אלו מכניסים למחבת לוהטת עם כף שמן עד לריכוך מלא של הבצל.

לכסות את המחבת בזמן הבישול זה מזרז את ריכוך הירקות.

לשים בצד לצינון

עכשיו למלית הגבינות:

כוס פרמזן מגורד

כוס גבינה בולגרית מגורדת

200 גרם גבינת פרומעז קצוצה דק ככל שניתן

מלח ופלפל שחור

מערבבים את תערובת הגבינות עם הירקות שהתקררו

מכסים במגבת וניגשים לבצק

קורצים כדורים בגודל פינג פונג

משטחים כל כדור לצורת אליפסה ומניחים על ניייר אפייה בתבנית.

משמנים מעט מאוד את הבצק

מניחים עליו מעט מבלילת הגבינות והירק, סוגרים את הקצוות ליצירת מעקה סביב החצ’פורי ולאחר שסיימנו למלא תבנית

מברישים  עם ביצה ומעט שמן זית על החצ’פורי כולל על הגבינות.

מכניסים לתנור שחומם מראש על חום של 250 מעלות

עד להזהבה קלה.

כשהזהיב מעט  מוציאים מהתנור קורצים מהאמצע עם כף ליצירת כיס, לתוך הכיס להניח ביצה, כך לעשות לכולם ולהחזיר לתנור עד לבישול הביצה ברמה הרצויה.

מוציאים, מעט מלח, מגישים לתד סלט עלי רוקט ובייבי ומתענגים כמו שלא ניתן לתאר

 

בתאבון יקיריי.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם