חמין חיטה מושלם ברמות ממכרות בהתחייבות

חמין עם חיטה – אריסה טריפוליטאית מושלמת.

נתחיל בסרטון ולאחריו המצרכים ואופן ההכנה שלב אחר שלב.

שלושה בצלים גדולים קלופים וקצוצים

10 שיני שום קצוצים דק

פלפל ירוק חריף

שני תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות

בטטה קלופה חתוכה לפרוסות

חצי קילו חיטה יבשה

קילו בשר ראש טלה חתוך לקוביות

שלוש כפות שמן קנולה

כף רסק עגבניות

כפית פפריקה חריפה

כפית פלפל שחור

כפית כמון

כפית קינמון

מלח לפי הטעם

וזה כל מה שצריך כדיי להפוך את השבת שלכם לטעימה, חמה, מלאת ניחוחות של משפחה ואהבה.

עכשיו הכניסו לסיר גדול את השמן הבצל השום והפלפל וטגנו עד שהבצל הופך רך ומעט שקוף.

הוסיפו את רסק העגבניות ואת כל התבלינים וערבבו היטב במשך דקה.

כעט הוסיפו פנימה את הבשר.

צלו מכל הכיוונים כעשר דקות.

מיזגו 4 או 5 כוסות מים עד לכיסוי הבשר.

תנו רתיחה עד שמבעבע.

הסירו קצף שנוצר

הכניסו את תפוח האדמה והבטטה.

מעל מיזגו את החיטה.

לוודא שהכל מכובה מים ותנו רתיחה נוספת.

בשלו כרבע שעה על אש גבוהה.

כעת הנמיכו את הלהבה לנמוכה מאוד ובשלו עם מכסה כמעט סגור במשך שעה.

כעבור שעה, כבו את הגז.

מיזגו מים עד מעל התבשיל כדיי שכל המרכיבים יהיו מכוסים במים.

לא לדאוג המים מתאדים ונספגים בחיטה, ולא יישארו כמו מרק בתוך התבשיל.

הכניסו פנימה ביצים.

סיגרו את המכסה ולתנור על 180 מעלות כשעה.

לאחר שעה הנמיכו לחום של שבת משהו כמו 100 מעלות

חשוב לבדוק מידיי פעם שיש מספיק מים והחמין לא מתייבש לכם.

כעת כשזה בתנור ואתם פנויים, הכינו לעצמכם קפה ונעבור להכין את הקוסקוס שתגישו לצד החמין.

כך זה נראה בשלב הזה

 

 

קוסקוס מהיר ומוצלח במיוחד !!!

חצי ק”ג סולת

חצי כוס שמן

כפית מלח

1 לערבב הכל ולהכניס למיקרו בקערת זכוכית ל 4 דקות

2 מוציאים מוסיפים כוס מים רותחים שמוזגים מסביב לערבב ושוב למיקרו ל 4 דקות

3 מוציאים מוסיפים כוס מים רותחים שמוזגים מסביב לערבב ושוב למיקרו ל 4 דקות

4 מוציאים מוסיפים כוס מים רותחים שמוזגים מסביב ומניחים עשר דקות לנוח.

5 סה”כ 3 כוסות מים רותחים ו 12 דקות מיקרו

אחרי המנוחה של 10 דקות, להעביר במסננת פעמיים ולחכות לבוקר/צהרים של שבת כדיי להתענג על החמים עם הקוסקוס

 

 

בתאבון חברות וחברים

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם