חטיפי צ’דר שעליהם בדיוק הומצא המושג…טעם של עוד…

ביסוני צ’דר קריספיים

כוס וחצי קמח

2 כפיות אבקת סודה לשתייה

2 כפיות סוכר

כפית וחצי מלח גס

250 גרם גבינת צ’דר מגוררת

מיכל קטן של שמנת מתוקה

ביצה + חלמון  

כפית מים

מעט מאוד מלח גס

 

ו…מתחילים…

חממו תנור ל-190 מעלות.

הכניסו לקערה בינונית את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, הסוכר והמלח,

ולאחר מכן הוסיפו את גבינת הצ’דר וערבבו היטב.

הוסיפו את השמנת ולושו היטב עד שהעיסה הופכת לאחידה, גמישה וחלקה.

הניחו לבצק לנוח בקערה כרבע שעה

רדדו את הבצק על משטח מקומח או על נייר אפיה עד שיתקבל ריבוע גדול ודק בגודל של 40X20

חתכו את הבצק בעזרת גלגלת חיתוך של פיצה  או סכין חדה לריבועים בגודל של 3X3

וסדרו אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

ערבבו ביצה, חלמון וכפית מים ומרחו על הבצק לפני האפייה.

בעזרת שיפוד חוררו את כל אחד מריבועי הבצק, ופזרו מעט מלח גס מלמעלה אבל ממש מעט זה יוצא מלוח מאוד.

בוזקים על הכל מעט שומשום

מכניסים  לתנור למשך כחצי שעה, עד שהחטיפים יזהיבו,

בגמר האפייה צננו והגישו

ניתן לאחסן בקופסה אטומה עד כשבועיים.

 

תהנו

 

Be the first to comment

Leave a Reply