הקינוח המושלם הפודינג ברד

לא אוהב את השם אבל….פודינג ברד’

(למרות שאין בזה פודינג, זה קינוח בריטי והם לא אומרים- קינוח ( דיזרט) אלא קוראים פודינג למרבית הקינוחים)

הכמויות מתאימות לפיירקס בקוטר 28 ס”מ או אובלית

שתי חלות  מתוקות פרוסות רצוי לא טריות

50 גרם חמאה / מחמאה רכה

600 מיליגרם  חלב

750 מיליגרם שמנת מתוקה

1 גביע קוטג’

3/4 כוס סוכר

2 כפיות תמצית וניל

שקית סוכר ווניל

4 ביצים

וניגש להכנה:

חותכים את כל ה”קשה” של פרוסות החלה המתוקה ומניחים שכבה בפיירקס

מורחים חמאה על כל פרוסה.

ואז שוב מניחים שכבה נוספת, שוב מורחים בחמאה ואז שכבה שלישית ושוב מורחים בחמאה.

מניחים בצד

בקערה נפרדת מכניסים את כל המצרכים:

חלב, שמנת מתוקה, ביצים, סוכר, קוטג’, תמצית ווניל וסוכר ווניל וטורפים במטרפה ידנית עד קבלת מרקם בלילה אחיד.

יוצקים את הבלילה על הפרוסות בפיירקס

מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שיותר זמן בין שעתיים ללילה שלם.

מחממים תנור ל 170 מעלות וכשהתנור חם.

בוזקים מעל המעדן הזה סוכר לקבלת שכבה שחומה וקריספית ומכניסים לתנור למשהו כמו 40 דקות או עד קבלת הצבע הממכר שבין זהב ושחום

מוציאים מהתנור, מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

אני נשבע שזה ממכר ברמות לא רגילות….

  • לפני האפייה זה לא נראה יפה
  • ניתן לשדרג עם חתיכות פרי כמו תות / אננס / דובדבנים / מה שבא לכם
  • במקום חלה אפשר לחמניות מתוקות ובכל מקרה בלי ה”קשה”
  • בתנור זה תופח לרמות מטורפות אבל ישנה צניחה לאחר שמתקרר
  • קלות ההכנה והפשטות בשילוב הטעם הנדיר יהפכו לקינוח הבית שלכם
  • בהצלחה ובאהבה

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם