ג’חנון מדהים, עסיסי, רך וטעים בטרוף.

גחנון ביתי אמיתי מושלם כמו שלא טעמתם מעולם.

500 גר קמח

1/4 כוס סוכר

כף גדושה של סילאן או דבש

כפית וחצי  מלח

כוס וחצי מים

1/2 כפית אבקת אפיה

6 כפות מרגרינה או חמאה ( אישית מעדיף חמאה )

ללוש בקערה את הקמח, , הסוכר, סילאן, אבקת האפייה, המלח והמים, עד ליצירת בצק חלק, אחיד ומעט דביק.

להניח לבצק עדיף לילה שלם. אם אין זמן אז לפחות שעתיים.

לאחר מכן ללוש, לשחק איתו ולחלק ל- 6 כדורים שווים.

למרוח משטח עבודה בשמן. להניח כדור בצק, לפתוח אותו הכי דק שאפשר עד כדיי שקוף בגודל של כ 40 סנטימטר.

לקפל לשלוש  ואז לגלגל לגליל באורך של כ 15 סנטימטר

למרוח בחמאה את תחתית הסיר, להניח מלוואח.

למרוח את דופן הסיר הפנימי במרגרינה  או חמאה בכמות גדולה ונדיבה. זה מעניק את השמנוניות הנעימה לג’חנון.

לסדר בצורה מעגלית את כל הג’חנון, מעל לשים נייר כסף ובתוכו ביצים וכל זה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך שעה !!!

לא יותר בשום אופן.

לאחר מכן להנמיך את הטמפרטורה ל110 מעלות לכל הלילה.

רסק, סחוג, ביצה קשה ושלוםםםםםםם שלום

 

פשוט קל ויוצא מושלם.

הקפידו לגלגל כמה שיותר דק שייצא יפה ואחיד.

2 Comments

  1. רדיד אלומיניום לא בריא. המלצה שלי להחליף בנייר אפיה. אתה מניח ישירות בסיר? לא שם בתחתית פרוסות לחם?

    • ראשית תודה, שנית אני מניח מלוואח בתחתית ועליה את הג’חנון. מעל הג’חנון מניח נייר אלומניום ובהחלט מקבל את ההערה שלך ואתחיל להשתמש בנייר אפייה. תודה ושבוע טוב

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*