גבינה אפויה יפה וטובה לנשמה לחיוך ולבלוטות הטעם…

נכון חברים….. הפעם צריך להפריד ביצים,

צריך גם להשתמש במיקסר אבל בחיי שלא מסובך.

קל טעים ויוצא מושלם.

תלכו איתי שלב אחר  שלב ותראו כמה קל זה.

ראשית המצרכים שמכינים מראש:

כוס קמח תופח

כוס סוכר

5 ביצים

שקית אבקת אינסטנט ווניל

מיכל 750 גרם גבינה לבנה 5%

250 גרם פתי בר

100 גרם חמאה

שקית אבקת ג’לי

תבנית רינג 26

תבנית אפיה

מים

ותנור

עכשיו ממלאים את תבנית האפיה בחצי מגובהה במים מהברז ומכניסים לתנור.

מדליקים ומחממים את התנור ב 180 מעלות ונגשים להתחיל.

מרסקים את הפתי בר להכי דק ואבקתי שאפשר.

עדיף בבלנדר.

מוסיפים את החמאה המוממסת ומערבבים עם הפתי בר.

לאחר שהכל מעורבב היטב.

משמנים עם ספריי שמן את תבנית הרינג.

מהדקים לתחתית את כל הפתי בר וממש מהדקים טוב טוב כמו רצפת בטון.

ועכשיו לחלק האמנותי…

מפרידים ביצים: את החלבון ( הלבן ) לקערת המיקסר

ואת החלמון לקערה נפרדת

מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים בהדרגה לאט לאט את כוס הסוכר.

לאחר שהכל הופך לקצפת חלקה ויציבה מניחים בצד

בקערית החלמונים מוסיפים כוס קמח

את אבקת אינסטנט פודינג הווניל

ואת הגבינה.

מערבבים טוב טוב לקבלת עיסה חלקה

מוסיפים את הקצפת של החלבונים לאט לאט פנימה ומערבבים בתנועות קיפול שהכלי הפך לקרם אחיד.

יוצקים בעדינות על הפתי בר ומכניסים לתנור ל40 דקות.

אחרי 40 דקות מכניסים שיפוד עץ וכשיוצא יבש מוציאים מהתנור מצננים קלות.

וכעת ממשיכים לשלב הציפוי.

את שקית אבקת הג’לי האדום מוסיפים לקערית עם שני כוסות מים רותחים.

מערבבים טוב טוב עדיף עם מקצפת ידנית

כשזה מוכן יוצקים בעדינות על העוגה.

מכניסים למקרר ל5 שעות

פורסים ומגישים.

לבריאות, תהנו יקיריי.

 

Be the first to comment

Leave a Reply