בשר תפוח אדמה ואפונה כשבא לאכול אוכל טריפוליטאי ביתי

תבשיל אפונה משובח (טביחה לבנה)

לחמם שתי כפות  שמן בסיר.

חצי כפית פפריקה חריפה.

חצי כפית  קינמון ולערבב כמה שניות.

להניח קוביות בשר ראש עגל טרי או כל בשר שאוהבים ( כ-750 גרם חתוך לקוביות)

לסגור מכל הכיוונים עד להזהבה יפה של כל הקוביות

למלא מים מעל הבשר ולבשל על אש נמוכה כשעה.

בזמן שזה מתבשל נכין בקערה:

צרור כוסברה קצוץ דק,

צרור בצל ירוק קצוץ דק,

צרור כרפס  קצוץ דק

ושמונה שיני שום פרוסות דק

לאחר כשעה ולהניח את כל הירק והשום מעל הבשר.

לקלוף ולחתוך 4 תפוחי אדמה לשמיניות ולהניח בסיר.

לפזר מעל חצי כף פלפל שחור, חצי כפית קינמון, כפית כמון  וכפית מלח

לתת 40 דקות נוספות על אש נמוכה.

לקחת קופסת אפונה מסוננת ממים ולהכניס לתבשיל לעשרים דקות

בכל שלב ושלב נדאג שלא יהיה מחסור במים וגם לא שפע אחרת זה מדולל מידיי או יבש מידיי.

לבדוק שהבשר רך דיו כדיי להשביע את נשמתנו המשוועת לטעום ואז לכבות את האש ולהגיש באהבה.

מומלץ להגיש לצד קוסקוס ביתי במרקם של ענן….

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם