בצלים ממולאים הגירסה המושלמת

בצל ממולא מקורמל ונדיר.

תדייקו בכמויות ובשלבים,

צעד צעד וזה יוביל אתכם לתבשיל לא פחות ממושלם.

ראשית ניקח 8 בצלים גדולים נקלוף ונחרוץ עד האמצע

נניח  בסיר גדול עם מים, נביא לרתיחה ונשאיר כחצי שעה על האש.

לאחר חצי שעה נסיר מהאש ומייד נוציא את הבצלים לקערה עם מי קרח להפסקת הבישול

בנתיים נעבור להכנת המלית:

חצי קילו בשר טלה / בקר טחון

חצי קילו אורז עגול שטוף טוב טוב מסונן – לא מבושל

2 בצלים מגורדים במגרדת שנסחט מהן את כל הנוזלים

ארבעה שיני שום כתושים

100 גרם צנוברים

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק

שלושה גבעולי סלרי קצוצים דק

עגבנייה מגורדת חצי

כפית קינמון

כפית פפריקה חריפה

כף מלח

כף פלפל שחור

מיץ  מלימון סחוט

2 כפות גדושות של נענע יבשה – לא לוותר מוסיף המון לכל ממולא ולבצל בעיקר

ו – חצי כוס שמן

לערבב את כל המרכיבים בקערה לעיסה אחידה ולהניח בצד מכוסה

לרוטב שקובע את טעם התבשיל:

בקערה נפרדת נכניס:

4 שיני שום כתוש

ארבע כפות רסק עגבניות

כפית פפריקה חריפה

כף מלח

כף פלפל שחור

5 כוסות מים רותחים

כוס רכז רימונים – חשוב מאוד

4 כפות קונפיטורת תאנים / משמש / סילאן

נערבב טוב טוב לנוזל חלק

להרכבת הסיר:

ראשית נפרוס גבעול כרישה, גזר ו 4 שיני שום ונניח בתחתית סיר רחב עם כף שמן.

נקלף מהבצלים עלה עלה

ונמלא מהמלית של הבשר הטחון בכל עלה נעטוף אותו יפה מגולגל ונניח בסיבוב בסיר כך אחד ליד השני.

ניצור שכבה יפה של כל הממולאים.

חשוב שחריץ הבצל הממולא יופנה כלפי תחתית הסיר.

כשכל הסיר מלא בבצלים ומהודקים אחד לשני.

ניצק את הרוטב שהכנו מעל הכל.

נניח את הסיר על אש גבוהה ונביא לרתיחה

כשמבעבע ורתח

ננמיך לאש הכי נמוכה וניתן בישול של שעתיים וחצי.

לאחר שעתיים וחצי, נסיר את מכסה הסיר וניתן חצי שעה נוספת.

לאחר מכן, נעביר לתנור על 180 מעלות לחצי שעה ללא מכסה לקבלת קירמול מטורף שיעניק צבע שחום ומרקם ריבתי

נגיש לצד אורז לבן וסלט חסה מרענן

אלוהים כמה זה מושלם

תהנו לבריאות ונפגש במתכון הבא

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם