בורקס תורכי ביתי מושלם בקלי קלות כמו שלא אכלתם מעולםםםםםם

מצרכים לבורקס הכי טעים שאכלתם מעולם

הכמות מתאימה ל 13 יחידות

1 ק”ג קמח
4 כוסות מים מים
כף מלח
כפית סוכר

4 כפות מיונז
בקבוק שמן קנולה

ההכנה

מערבבים קילו קמח מנופה עם המלח והסוכר ומערבבים היטב.

מוסיפים את המים וממשיכים ללוש.

מוסיפים את המיונז ולשים עד כדיי בצק גמיש ונעים.

לוקחים קערה גדולה שתספיק להכיל 13 כדורי בצק וממלאים בבקבוק שמן קנולה

מכינים 13 כדורים בגודל כדור טניס ומניחים בקערה.

לדאוג שלפחות 3/4 מכל כדור טבול בשמן ומניחים בצד לשעתיים.

( כעבור שעה הופכית את הכדורים )

למילוי ראשון:

חצי קילו גבינת חמד

300 גרם גבינה בולגרית
צרור גדול של עלי תרד
פלפל שחור
2 ביצים
כפית מלח

לערבב הכל יחד ולמקרר

מילוי שני:

חצי סלסלת פטריות חתוכות גס

גבינת פטה כבשים

בצל קצוץ דק דק

שתי ביצים

מלח

פלפל שחור

לערבב בקערה הכל יחד ולהביא לבלילה אחידה

לכסות ולמקרר

אופן ההכנה

לאחר שכדורי הבצק הושרו בשמן, מניחים כדור על משטח עבודה משומן ומרדדים אותו עם הידיים למלבן הכי דק שניתן.

מותחים את הקצוות מבלי שייקרע.

הדופן הקרובה אלינו, נקפל קלות ועליה נניח מעט מהמלית. נגלגל לגליל ארוך, קצה ימני כלפי פנימה עד החצי ואז את הקצה השני ליצירת צורת הבורקס

מניחים את הבורקסים על תבנית עם נייר אפייה משומן, מברישים בביצה, מוסיפים שומשום

אגב ניתן כמובן להכין בצורת שבלול

ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 40 דקות, עד להזהבת הבצק.

מגישים לצד עגבניות, זיתים, סחוג, בצל ירוק וביצה קשה

בתאבון יקיריי

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם