ארבע עוגות שמרים עם מסקרפונה ולוטוס, קינמון, קוקוס, פרג ואגוזים- שלימות בכל ביס

עוגות שמרים מושלמות

המצרכים במתכון מתאימים ל- 4 עוגות ( 4 אינגליש קייק או כמו שאני עשיתי הפעם, שתי תבניות רינג 24 ושתי אינגליש קייק )

לבצק:

קילו קמח מנופה

50   גרם שמרים יבשים

200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

3/4 כוס חלב

מיכל קטן של שמנת חמוצה

4   ביצים

3/4  כוס סוכר

שקית סוכר ווניל

כפית מלח

בקערת המיקסר מכניסים את הקמח עם השמרים ומערבבים.

לאחר מכן בקערה נפרדת מערבבים את החמאה, החלב והשמנת לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים את הביצים הסוכר סוכר ווניל ומלח

מערבבים טוב טוב ומכניסים את הכל לקמח שבמיקסר

מערבבים בוו הלישה כ 6 דקות לקבלת בצק אחד ומעט דביק.

מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כ 30 דקות.

לאחר מכן מכניסים למקרר להתפחה ללילה שלם

אם ממהרים, ניתן להתפיח שלוש שעות בטמפרטורת החדר.

 

לאחר  שתפח במקרר כל הלילה,  מקמחים משטח עבודה.

ומחלקים את הבצק שהפך להיות נעים וחלק. ל 10 כדורים  ומניחים להתפחה אחרונה כשעה.

כשהם מכוסים במגבת או ניילון למניעת התייבשות הבצק

בנתיים עד שיתפחו שוב….

נכין את המליות של העוגות

הפעם הכנתי  גבינה ולוטוס, פרג ואגוזים, קוקוס ואגוזים, קינמון ואגוזים:

לפני הכל סוד ההצלחה של העוגות שמרים שלי, הוא קרם הפטיסייר שאני מורח לפני כל מלית.

להכנת הפטיסייר:

לסיר גדול נכניס:

ליטר חלב

כפית מחית ווניל ונביא לתחילת רתיחה

במקביל בקערה נפרדת :

נקציף עם מטרפה ידנית:

6   חלמונים (הצהוב)

150  גרם סוכר

50  גרם קורנפלור

ונביא לידי קרם צהבהב בהיר וחלק

כשהחלב עם הווניל מתחיל לבעבע נמזוג מעט ממנו לקרם החלמונים בזהירות ולאט לאט נמזג טמפרטורות בין שתי הבלילות ואז נשפוך לסיר את קרם הביצים

עד שכל הקרם יהיה בסיר עם החלב וכל הזמן לערבב.

כעבור שתי דקות הקרם יהפוך סמיך מאוד וכל ערבוב יקשה אותו יותר.

לאחר שרתח כשלוש דקות נוריד מהאש

נוסיף 50 גרם חמאה נערבב אותה פנימה  ונצנן היטב

 

כעת נרוקן קופסת מסקרפונה לקערה, נוסיף 200 גרם צימוקים צהובים וכף סוכר ונערבב הכל יחד.

נכין בצד מחית לוטוס

נרדד כדור בצק למלבן ארוך וצר, נמרח שכבת דקה של הפטיסייר ועליה שכבה  עבה ומלאה של המסקרפונה עם הצימוקים.

נכין נחש  זה נוסף, נגלגל “נחש” ל”נחש ונהפוך לצמה ארוכה.

 

נרסס תבנית רינג 24 בספרי שמן, נניח את הצמה כשהיא צמודה לדופן החיצונית

ניקח כדור נוסף, נרדד ושוב למלבן צר וארוך. נמרח עליו שכבה דקה של פטיסייר ואז בנדיבות ממחית הלוטוס. נכין נחש נוסף עם  פטיסייר ולוטוס ונגלגל לצמה אחת.

את הצמה הזו נניח בחלק הפנימי וצמוד לצמת המסקרפונה כך שייצאו לנו שתי טבעות של צמות. אחת עם מסקרפונה והשניה עם לוטוס.

נבריש בביצה טרופה, וכף מים ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שמזהיב.

בנתיים נעבור לעוגה השניה:

קינמון ואגוזים

נרדד מלבן ארוך וצר, נמרח בנדיבות פטיסייר, נבזוק מעל מעט קינמון, נפזר אגוזי מלך שבורים ומעל הכל נפזר מעט סוכר

נגלגל לנחש ונכין אחד נוסף בדיוק אותו דבר.

נגלגל את שניהם לצמה אחת ונניח בתבנית רינג 24.

נכין צמה נוספת ונניח בחלק הפנימי של התבנית

נבריש בביצה וכף מים נפזר אגוזי מלך שבורים ולתנור  שחומם מראש על 180 מעלות עד שמזהיב

עוגה שלישית היא הפרג עם האגוזים:

ראשית ניקח 300 גרם פרג טחון במחבת חמה

קופסה קטנה של מחית תפוחי עץ

50  גרם חמאה

ארבע  כפות סוכר

250  גרם אגוזי מלך מרוסקים.

מערביים הכל יחד במחבת חמה עד לקבלת תערובת אחידה.

מניחים שיתקרר מעט ולאחר  מכן:

מרדדים כל כדור למלבן, כפי שעשינו בעוגות הקודמות…

מורחים בנדיבות את הפטיסייר ועליו בנדיבות לא פחות את מלית הפרג.

ומגלגלים.

מכינים נחש נוסף.

מגלגלים זה בזה לצמה

מניחים בתבנית אינגליש קייק, מברישים בביצה עם מעט מים, בוזקים מעל אגוזי מלך שבורים ומעט פרג ולתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שמזהיב

לעוגה האחרונה ניתן הרבה כבוד, היא המועדפת עליי….

הקוקוס !!!

ישנה מחית מוכנה שנקראת: קרם פייסט קוקוס, זה לא יאמן כמה היא מושלמת….

אגב, כמו את כל הפרודוקטים והמוצרים שלי  גם מחית זו אני רוכש מחנות האינטרנט הטובה האיכותית והזולה בארץ :

www.chefconditor.co.il

אז מרדד כדור בצק למלבן, מורח בנדיבות פטיסייר, עליו מורח מקרם פייסט הקוקוס, בוזק מעט פתיתי קוקוס ואגוזי מלך שבורים, מגלגל ומכין נחש נוסף.

קושר אותם לצמה אחת ומניח באינגליש קייק

מבריש ביצה טרופה עם מעט מים, בוזק פתיתי קוקוס ולתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שמזהיב קלות.

 

כל עוגה שיוצאת לאחר שזהובה מוכנה וכל עוד היא חמה.

מוציאים, ומוזגים עליה בעדינות  מעט סירופ שעשוי מחצי כוס סוכר וחצי כוס מים רותחים מערבבים וכאמור בעדינות  רבה יוצקים על העוגה להברקה ושמירת הטריות לאורך זמן.

יוצא טעים אשששששששששששששששש

לבריאות

   

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם