אצבעות חמאה שום ופטרוזיליה שמנשנשים מול הטלוויזיה

לחמניות אצבע בטעם חמאה שום ופטרוזיליה

כוס חלב

כף שמרים

כף סוכר

כוס פטרוזיליה קצוצה

5 שיני שום כתושות

ביצה

3 כוסות קמח מנופה

כפית מלח

50 גרם חמאה מומסת

לציפוי:

חלמון ביצה

שומשום / קצח / פרג טחון

להכנה:

קערה שלתוכה נמזוג את כוס החלב, כף שמרים וכף סוכר ונערבב טוב טוב להמסת השמרים.

נניח לזה לתסוס ובנתיים נקצוץ פטרוזיליה ונכתוש את השום.

וכעבור רבע שעה נוסיף ביצה, את כוס הפטרוזיליה הקצוצה ואת השום הכתוש.

נמזוג את כל זה לקערת המיקסר ונערבב.

כעת בהדרגה נוסיף פנימה את הקמח, יעד לקבלת בצק מעט דביק בשלב הזה נוסיף את כפית המלח ואת החמאה ונמשיך לערבב.

כעבור 5 דקות של לישה, נעצור, נכסה בניילון נצמד את קערת המיקסר כשהבצק בפנים ומוכן להתחיל לתפוח.

נניח לו כארבעים דקות עד שמכפיל את נפחו.

נוציא נלוש מעט ביידיים להוצאת אוויר כלוא.

נגלגל לצינור ונחתוך לשישה חלקים שווים.

מכל חלק נעשה כדור ואז נכסה אותם במגבת לחצי שעה מנוחה.

כעבור חצי שעה, נרדד על כדור למלבן. ואז נגלגל לרולדה.

נניח בתבנית שרופדה בנייר אפייה ונשיך לכדור הבא.

כך נניח את ששת ה”אצבעות השמנות” בתבנית.

נכזה בניילון נצמד את כל התבנית ושוב ניתן לחמודים לנוח חצי שעה.

כעבור חצי שעה נסיר את הניילון, נטרוף חלמון ביצה, נבריש כל אצבע ונבזוק מעל שומשום / קצח / פרג טחון/ בצל גרוס / אגוזי מלך מרוסקים או אפילו מעט מלח גס.

נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות כעשרים דקות עד להזהבה מושלמת.

נוציא מהתנור ונניח על רשת שהתקררו ללא קבלת הלחות שנוצרת בתחתית

ובתאבון.

זה ממכר- ראו הוזהרתם.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם